Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2009-12-15Trečiadienį einame mokytis kalėdinių dainų!

Šį trečiadienį, gruodžio 16 d., einame į svečius pas KTU folkloro ansamblį GOŠTAUTA (www.gostauta.lt). Mokysimės dainuoti kalėdines dainas, kad paskui kalėdojant nevytų mūsų lauk šeimininkai, o dar ir į svečius pakviestų :)

Taigi susirinkimo rūsyje 19 val. NEBUS, jis perkeliamas į KTU III rūmus (Laisvės alėja 13), 508 a. 19 val.

2009-12-13Žygių vakarui praėjus

Fotogalerijoje jau pasirodė nuotraukos iš gruodžio 10 d. įvykusio Žygių pristatymo vakaro, kuriame žygių įspūdžiais dalinosi "Ąžuolo" žygeiviai ir svečiai iš kitų klubų.

Renginio svečių - Lietuvos turistų informacinės svetainės Turistas.lt atstovų - įspūdžiai:

Nepamirštamų įspūdžių vakaras su žygeivių klubu „Ažuolas“

2009-12-10Makaronų varžybos gruodžio 11d.

Šį penktadienį, gruodžio 11 d., 15-18 val. vyks tradicinės Makaronų laipiojimo varžybos KTU Statybos f-to sporto salėje. Pradžia 15 val. Pradžioje bus greito lipimo (po 2 trasas dalyviui), o vėliau ir sudėtingumo (4 atrankinės ir 2 finalinės trasos) rungtys. Sudėtingume bus ir lengvesnių, lipimui su sportbačiais, ir sudėtingesnių trasų, bet apskritai, manau, trasos nėra sudėtingos (dėl finalo negarantuoju;)).
Jūratės Bajorienės paliepimu, kiekvienas dalyvis ar žiūrovas atsineša paties/pačios kepto pyrago ir termosą arbatos...
Prašome gausiai dalyvauti!

2009-12-03Žygių vakaras

Ar norite sužinoti, kokie jausmai apima, savaitę praleidus tamsiame urve ir juo nukeliavus daugiau nei du kilometrus? Kopiant į viršūnę, aukščiau virš debesų... Keliaujant aplink pasaulį, iš žemyno į žemyną…

Jei taip - kviečiame į KTU žygeivių klubo „Ąžuolas“ Žygių vakarą! Renginys vyks gruodžio 10 d., ketvirtadienį, 18.30 val., KTU Auloje (Mickevičiaus g. 37), Kaune.

Renginyje bus pristatomos įspūdingiausios šių metų kelionės. Apie žygiuose patirtus išbandymus ir linksmas akimirkas pasakos patys žygių dalyviai – “Ąžuolo” bei kitų žygeivių klubų nariai. Bus rodomos nuotraukos bei filmai, o po pristatymų svečių laukia malonūs pašnekesiai ir užkandžiai :)

ŽYGIŲ VAKARO PROGRAMA

18.30 Renginio atidarymas. „Ąžuolo“ veiklos 2009 m. pristatymas
18:50 Žygis į Altajaus kalnyną (Rusija) - Eduardas Nedobežkinas, KTU “Ąžuolas”
19:10 Žygis į Tian Šanio kalnyną, kopimas į Džigito viršūnę bei Chan Tengrį (Kirgizija) - Paulius Jakutavičius, KTU “Ąžuolas”
19:40 Įkopimas į El Capitan (Kalifornija, JAV) viršūnę - Juras Jorudas, VU ŽK
20:00 Kelionė aplink pasaulį - Dovilė Dimindavičiūtė ir Nerijus Lamanauskas, KTU “Ąžuolas”
20:20 Ekspedicija “Gilyn į žemės centrą” į giliausią pasaulio urvą Kruberio–Voronja (Gruzija) - Aidas Gudaitis, speleoklubas “Aenigma”

Iki susitikimo!



2009-12-01Rūsio kinas pristato

Rūsio kinas pradeda naują sezoną. Rytoj, po nuotraukų iš uždarymo švedų jumoro klasika: "Iliuzijų traukinys". Tai mirtina juoko vinis kiaulių gripui. Filme nenuspėjami įvykiai tiesiog sprogsta, kai į vieną traukinį Kalėdų išvakarėse susėda nevykėlis rašytojas, daktaras, jo meilužė ir žmona, du homoseksualai, karo invalidas ir gyva galybė karo pabėgėlių.
iki!

2009-11-29Uždarymui pasibaigus

Pasibaigė dar vienas sezonas, prasidėjo jau naujas. Sakoma, kaip naujus metus sutiksi, tokie jie ir bus. O sutikom labai smagiai :) Didelis AČIŪ trobos šeimininkams Vaidotui ir Simonai, kad nepagailėjo pritryptų grindų ir išmindžioto kiemo. Ačiū tarybai ir visiems pagalbininkams už puikų komandinį darbą, ačiū ir bobutei su dieduku, kurie taip svetingai priėmė orientacininkus ir pašnabždėjo slaptąją frazę, ačiū visiems dalyvavusiems ir šildžiusiems trobą savo šypsenomis ir pasakojimais.

O dabar uždarymo rezultatai:

Gintarus gavo Roma ir Andrejus.

Molinukų laimėtojai:

Metų žygeiviausia - Akvilė
Metų žygeiviausias - Tomas
Metų palikimas - Agnė
Metų moralė - Paška
Metų galva - Romas
Metų siluetas - Jurgita
Metų nuotrauka - "Kukis ir kiaulės" (fotografė - Akvilė, kiaules ganė Tomas)
Metų frazė - Paulius (iš SiluetasLT)
Metų švaros vadybininkas - Justas K.
Metų Geldutė - Edas
Metų kūryba - Justas K.
Metų lizdas - Vaidotas ir Simona
Metų sumuštinis - Roma
Metų tėvai - Žygis ir Matas (Pinokio tėveliai)
Metų nepasotinamasis - Saulius L.
Metų pavėlavęs - Tomas
Metų žygis - Do ir Nerijus Aplink Pasaulį

Naktinio orientacinio nugalėtojai: Geldutės+ (Edas, Agnė, Akvilė ir Lina)

Vivat žygiai!

2009-11-22Dovilė ir Nerijus artėja prie kelionės aplink Pasaulį finišo

Naujausiais duomenimis jie šiuo metu Ekvadore, Gvajakilyje. Dar liko aplankyt šiaurinę Lotynų Amerikos dalį, Centrinę Ameriką ir - namo, kurių jau sakė pasiilgo, o ir nauji vaizdai ir įspūdžiai į galvą nebetelpa :)

Apie kelionę: http://www.lamanauskas.lt/kelione.php
Nuotraukos: http://gallery.azuolas.org/NerDo-AplinkPasaul%E1








2009-11-19Atidunda Žygių sezono uždarymas- atidarymas! Lapkričio - 28-29d


Žygiai ąžuoluose neikada nesibaigia!- lūžta tik sezonai neištvėrę pašėlusio kelio per kalnus urvus, Lietuvos gražiausius kampelius. Tad pats laikas lapkričio 28 - 29 d. Šilėnuose, pas Vaidotą troboje griebt ir pribaigti seną, ir pagimdyti naują.
Šis sezonas buvo tikrai geras, tad pribaiginėsim kolasališkai linksmai- bus naktinis orientacinis, vaidinimai, nuotraukos, įspūdžiai, geriausių nuotraukų rinkimai, šokiai pokiai...
Galiausiai paaiškės kas iš naujokų tapo tikraisiais ąžuoiečiais, ir kam bus įteiktas gintaras, o kas augs dar metus.
Tad jeigu šiemet žygiavai kartu su mumis- laukiam!


2009-11-16Pergalė VU žygeivių klubo KKT varžybose

Šis šeštadienis - sėkmingas kauniečiams. VU žygeivių klubo rengtose KKT (kalnų kelionių technikos) varžybose "Ąžuolo" komanda (Lina, Andrejus, Vytukas ir Vycka) užėmė pirmąją vietą, aplenkusi antrąją vietą užėmusius latvius bei trečiąją vietą užėmusią KTU "Politechnika" komandą (Vilma, Justas, Aurimas ir Liudas). Sveikiname nugalėtojus!

2009-11-14Laimėjom!

Sveikinam Paulių su Dovile, užėmus 2/3 vietą (kartu su Gintaro Čepo iš VGTU grupe) Lietuvos alpinizmo ir kalnų turizmo čempionato techninėje klasėje!
Ir už IV-tą vietą kalnų žygeivių klasėje!

2009-11-12Punia'09

Yra dalykų kurie niekada nesikartoja- ir kaip pavasaris neateina be bobžygio, taip ir ruduo mūsų palikti negali ir kankina lig pavasario jei kartais ažuolai neaplanko Punios.
Tad spalio 17-18 dienomis lankėme Punios apylinkes. Nors visą savaitę pylė - kaip ir reikėjo tikėtis - nelijo, maža to šeštadienį dar ir palepino saulutė.Dalyvavo Andrius Balu, Andrius Gandrius ir Tomas.
Žygis pavyko- labai smagiai ėjosi tad pamėteme viską kas planuota- Balbieriškį, jo atodangą, Punios šile Žaltės slėnį, ąžuolų alėją, aukščiausią pušį Lietuvoje, bunkerį, išvaikščiojom Nemuno slėnius taip pat užgriebėme ankstesniuose Punios šilo žygiuose rodos nelankytus Butrimonis su savo bažnyčia,piliakalniu ir grafaites kapu. Visko vinis buvo ruduo pačiame geltonume- jei koks vitaminas nuo to gaminas tai žiemą joks gripas neims.
Nuotraukas galite peržiūrėti galerijoje.

2009-11-11Lipdynės

Kad metai nenueitų veltui, reikia netik "Asilą" ant kategorinės viršūnės sutrypti bet ir molinukų artėjančiam uždarymui nulipdyti.
Lipdynės vyks šiandien, tad susirinkimas perkeliamas į lipdymo dirbtuves - 3 baraką, 119 kabinetą.

2009-11-09Vėlinių žygelis su Goštauta

Kas sakė kad rudenį netik vasara baigias? mūsų didžiulė meilė Goštautai, kaip tie lapai rudenį suliepsnoja naujom spalvom. Kol vieni braidė partizanų takais, kiti žygiavo su Goštauta.
Įspūdžiai iš žygelio:

Dovile, Sauliau ir visi goštautai, ačiū už nuostabų Vėlinių žygį. Buvo smagu
su jumis žygiuoti po šlapius rudeninius miškus, pažindintis su kaimynais,
grįžti į šiltą trobą, stovėti ratu prie laužo, dainuoti dainas ir palaikyti
koncerto metu :)


2009-11-06Rūsio kinas: "Vienui vieni"

Rūsio kinas kviečia visus savaitgalio žygio (ir ne tik) dalyvius pasižiūrėti filmą "Vienui vieni". Žiūrim šiandien, penktadienį, 19 val. Dizano rūsyje, mūsų susirinkimo vietoje. Kas matęs, vistiek ateikit, pašnekėsim, pažiūrėsim.
Filme pasakojama tarpukario partizano Juozo Lukšos Daumanto istrorija. Jis prasibrauna pro geležinę uždangą, bando vakaruose ieškoti paramos ir pranešti pasauliui kas dedasi Lietguvoje. Vėliau grįžta ir tęsia rezistencinę kova.
Iki!

2009-11-02Įspūdžiai iš vėlinių žygelio


Ankstyvą šeštadienio rytą išlipus iš traukinio mus pasitiko pirmasis (bent man šiemet) sniegas. Iš Lazdėnų patraukėm Anupriškių link. Vidury miško, ant smėlėto kelio mus pasitiko Anupriškių miesto ženklas baltame fone (na, kaip koks Kaunas). Paėjėjus tolėliau paaiškėjo kas ten per miestas - ogi įsikūręs medžiuose! Netikėtai aptikom Anupriškių pramogų parką :). Pasigailėjom nepasiėmę apraišų, nes veikti tikrai būtų ką. Tame parke prie mūsų prisijungė šuo, vėliau vadinamas Minde Rexu Kamikaze. Deja, atsiliepinėjo jis tik pirmuoju vardu. Ir, kaip jau tradicija, sutiktasis šuo keliavo su mumis visas dvi dienas. Pakeliui užsiropštėm į porą piliakalnių, aplankėm Daniliškes - vieną seniausių Lietuvoje sentikių (bepopių) kaimą, ten gavom pasiūlymą parduoti šunį, bet, kaip tikrai žemos moralės turistai, jojo nepriėmėm. Prie kaimo užsukom į senas bepopių kapinaites, uždegėm kelias žvakeles ant apleistų kapų. Jau pradėjus temti susiradom nakvynę prie mažo jaukaus ežerėlio. Miegojom maždaug 11 valandų. Sekmadienį kelionę tęsėme toliau, pakeliui vis dingdami iš žemėlapio. Praėjom daug gražių ežerėlių ir didelių ežerų. Nuo lietaus beveik išsisukom. Paskutinėje aplankytoje troboje mūsų Mindę Rexą Kamikadzę užpuolė pikti vietiniai šunys, mes ilgai nelaukę tą sodybą praėjom, tačiau šuo mūsų taip ir nepasivijo, tikimės, kad liko sveikas ir grįžo atgal į Anupriškes. Vakare atėjom į Senuosius Trakus (plano B pabaiga). Aplankėm Vytauto Didžiojo tėviškę - Senųju Trakų pilį - bažnyčią - vienuolyną.
Taip, per Lentvarį traukiniais grįžom į Kauną.
Žygiavo Vaidotas (vadas), Andrejus ir Lina.

Vivat Žygiai!




Kitos naujienos >>

Į viršų