Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2010-03-23Trečiadienį - apie DAROM akciją

Sveiki, trečiadienio susirinkime turėsime viešnią iš DAROM 2010. Ji plačiau papasakos apie akciją bei galimybes sudalyvauti - vis dar ieškomi taškų vadovai bei savanoriai organizaciniams darbams. Visa informacija apie tai susirinkime! Kaip visada, Dizaino rūsyje 19 val. Iki ;)


2010-03-22Naujienos iš varžto

Iš užmaršties prikeltas varžtas buvo sėkmingai pagamintas ir atrastas. Sekantį kartą į svečius eisime pas Edą! Teko girdėti, kad jis jau kuria intriguojančius kulinarinius - degustacinius planus :) Linkėjimai visiems gaminusiems bei kantriai laukusiems kugelio! Nebuvusiems lieka tik gailėtis ir nebepraleisti būsimų varžtų ;)


2010-03-18Varžto fiesta pas Akvilę

kas ten žino- gal pavasaris neateis? gal bulves žvejosim eketėse, o vaikus laukais nešios baltos meškos?
Viena ką tikrai žinom varžtas visada gyvuos!
Po ilgiausių žiemos klajonių, spontaniškai ir netikėtai, kaip ir kiekvieną kartą - vienintelį, pirmą ir paskutinį kartą per milijoną metų, varžtas atgimsta šeštadienio vakarą pas Akvilę.
Skanaut pradėsim nuo plokštainio.
Iki!



2010-03-15Trečiadienio susirinkime - įspūdžiai ir nuotraukos iš skitour'o

Šį trečiadienį Vytenis parodys nuotraukų iš Lenkijos Tatrų skitour'o ir papasakos daugiau apie šį keliavimo būdą. Kad renginys būtų patrauklesnis, yra keli bombaliai Sarmatska Mocna alaus paimti (Sarmatijos gerbėjai alio....) Susitinkame kaip visada - 19 val., Dizaino fakulteto rūsyje.


2010-03-11Su gimtadieniu, Tėvyne!

Laisvė, galimybė gyvent kaip nori, klysti, ir vėl atsitiesti, stiebtis aukštyn į šviesą, tai kelias kurio ieškome savo gyvenimuos.
Tad lai jis nesustoja net ir niūriausiuose slėniuose, pakeliui į gražiausias viršūnes!



2010-03-08Po Čiobiškio apylinkes kovo 13-14 dienomis

Sveiki gyvi!

Saulė žeme ritinėjas - bet pavasaris niekaip nelenda iš urvo! Tad siūlau jį pasivaikyti kovo 13-14 dienomis Čiobiskio apylinkėse. Bandysime rasti didžiausią natūralų urvą Lietuvoje- į kurį ne tik pavasaris, bet ir liesas dramblys įlįsti galėtų- tad dabar teko girdėti ruošiasi uždaryti, siekiant išsaugoti nuo žmonių poveikio - matyt, ten ir slepias pavasaris. Taip pat lankysime aplinkinius dvarus, piliakalnius. Smulkiau paskelbsiu po susirinkimo.

Tad - tegyvuoja pavasaris! Tegyvuoja žygiai!

Tomas

2010-03-07Po mugės

Sudalyvavome visuomeninių organizacijų mugėje. Jei jau dalyvauti, tai kaip reikiant - mantos prisikrovėme daugiau nei į žygelį! Gavome labai gerą vietą, kur buvo pakankamai vietos mūsų idėjoms įgyvendinti (vieną organizaciją net iškraustė kažkur kitur, nes mes su kaimynais – Caritu biškelį išsiplėtėm:)) Viskas buvo kaip žygy - palapinė, kuprinės, puodai, tik laužo nekūrėm - turėjom primusą. Dėl techninių nesusipratimų arbatos išvirti nepavyko, tai vaišinom svečius tik gaideliais :)

Visiems interesantams pasakojom apie Ąžuolą ir dalinom naujokų priėmimo skrajutes (kurių kokius du šimtus iš vakaro sukarpėm 119). Lankytojų kaip šeštadienio rytui buvo pakankamai, o keletas tikrai susidomėjusių. Tad jei jie pasirodys per naujokų priėmimą, sakykim, kad mūsų misija buvo įgyvendinta.

Dar vyko organizacijų pristatymai, mes turėjome atsinešę fainą filmuką apie Ąžuolą su muzika, bet įvykus force majeure‘ui, teko ekspromtu įgarsinti filmą patiems :)

Pasisukinėjome tarp kitų organizacijų, rezultatas – krūva lankstinukų, nauji kontaktai ir sudalyvauta kraujo donorystės akcijoje. Žygeiviško kraujo dovanojo Justas ir Romas, o Kauno krašto donorų draugija štai ką vėliau parašė savo puslapyje: „Ačiū KTU žygeivių klubui „Ąžuolas" (...) už ryžtą išbandyti kraujo donorystę ir savo bičiulių-kraujo donorų palaikymą. Linkime sėkmės jūsų darbuose.“ Žinutę apie mūsų dalyvavimą išspausdino ir KTU laikraštis „Studijų aidai“.

Nuotraukų iš mugės yra mūsų galerijoje ir organizatorių puslapyje.



Gyva reklama - Andrius ir Justas


2010-03-01Kovo 6 d. "Ąžuolas" dalyvaus Nevyriausybinių organizacijų mugėje

Šį šeštadienį, kovo 6 d., "Ąžuolas" dalyvaus Visuomeninių organizacijų mugėje, kuri vyks VDU didžiosios salės foje, S. Daukanto g. 28, Kaune. Mugės vyksta penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, jų tikslas - pristatyti organizacijų veiklą bei sudominti visuomenine veikla. Renginį organizuoja Lietuvos teisininkų draugijos Jaunųjų teisininkų skyrius.

Mugės programa:
11.00 val. - mugės atidarymas
11.30 val. - NVO prisistatymai
13.30 val. - nuomonių dvikova "Dalyvauti (ne)verta"

Kviečiame apsilankyti mugėje ir susipažinti su Ąžuolu bei kitomis organizacijomis!




Galimybių mugė Tavo mieste!

„53 % Lietuvos gyventojų nežino, kas yra nevyriausybinė organizacija“ – tai duomenys, verčiantys suklusti kiekvieną Lietuvos pilietį. Reaguodamas į menką nevyriausybinių organizacijų žinomumą, pilietinio aktyvumo trūkumą, siekdamas skatinti nevyriausybinių organizacijų plėtrą Lietuvoje, supažindinti visuomenę su trečiojo sektoriaus veikla, savirealizacijos galimybėmis, Lietuvos teisininkų draugijos Jaunųjų teisininkų skyrius kovo 6 dieną organizuoja Kauno miesto nevyriausybinių organizacijų mugę.

Mugės dieną Vytauto Didžiojo universiteto didžiosios salės foje (S. Daukanto g. 28) susirinks šios nevyriausybinės organizacijos: Lietuvos skautijos Kauno kraštas, Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybė, Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybė, Tautinė lietuvių studentų korporacija „Neo Lithuania“, VŠĮ „Kitas variantas“, Lietuvos moksleivių sąjungos Kauno mokinių savivaldų informavimo centras, Labdaros ir paramos fondas „Sparnai gyvenimui“, Gausių šeimų asociacija „Vaivorykštės taku“, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Kauno viltis“, Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyrius, Gyvūnų globėjų asociacija, Lietuvos žaliųjų judėjimas, JCI Kaunas, Kauno Rotaract klubas, Lietuvos Šaulių sąjungos Kauno apskrities Vytauto Didžiojo Šaulių 2-oji rinktinė, Kauno krašto donorų draugija, Neįgaliųjų klubas „Verslumo dvasia“, Kauno krašto neįgaliųjų sąjunga, Kauno klubas „Ekonomistai“, VšĮ „Miegantys drambliai“, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno komitetas, Kauno pagyvenusių žmonių asociacija, Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno skyrius, Lietuvos ir Kauno arkivyskupijos Caritas, KTU žygeivių klubas „Ąžuolas“.

Mugės metu miesto gyventojai galės susipažinti su nevyriausybinių organizacijų veikla, pabendrauti su kiekvienos organizacijos atstovais, užduoti jiems rūpimus klausimus, išvysti kiekvienos organizacijos prisistatymą, o susidomėjusieji galės iš karto pareikšti norą įsitraukti į sudominusios organizacijos veiklą. Abejones dėl dalyvavimo NVO veikloje padės išsklaidyti mugės metu vyksianti nuomonių dvikova „Dalyvauti (ne)verta“, kurioje savo nuomone pasidalins Kauno miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė ir šių debatų moderatorė Laura Ramanauskaitė – Stašiauskienė, Lietuvos teisininkų draugijos Kauno skyriaus pirmininkas Romas Aikevičius, Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės prezidentas Donatas Juodpusis, Kauno socialinių NVO sąjungos vadovė Liuda Butkevičienė, verslininkas, UAB "Dilema" direktorius, AB „Kauno kranai“ pardavimų vadovas Paulius Lukševičius, Mykolo Romerio universiteto debatų klubo narys, Mykolo Romerio ir Vytauto Didžiojo universitetų studentas Justas Randis, Lietuvos teisininkų draugijos Jaunųjų teisininkų skyriaus pirmininkas Mantas Gerdauskis.

Organizatorių informacija


2010-03-01Drats-Nedrats

Panašu, kad žiema nagučių neatleidžia ir savaitgalį džiugins švelniu šaltuku. Tad jeigu neįvyks koks kataklizmas - čiaušim patikrint slidžių (kas jau sulaužė savo plastmaskes - jama beskidus), uodegų ir galvų tvirtumo. Laikas - šeštadienis ir sekmadienis. Vieta - derinama, sekite spaudą.

Vaidotas

2010-02-28Pavasario paieškos: Anykščiai - Salos, azimutu 36km

Po ilgos žiemos į gimtinę grįžta ne tik pavasaris, bet ir pėsčiukės.
Tad Justas Ratata kviečia kovo 6-7 dienomis pasivaikčioti po Anykščių kraštą.


2010-02-28Inkilai poligone - pavasaris širdyse

Savaitgalį mėgavomės paskutiniais žiemos malonumais inkilų kabinimo akcijoje Būdos-Pravieniškių miškų poligone.

Vasario 27 d. vykusią akciją organizavo Kauno marių regioninio parko direkcija ir Kaišiadorių miškų urėdija. Visos šnekos sukosi apie pelėdas. Žvirblinė pelėda – nedidelis, maždaug varnėno dydžio miške gyvenantis paukštelis, kurio gyvenimas, skirtingai nei mūsų, aktyvesnis naktį. Lietuvoje ši rūšis reta, įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą.

Visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias komandas ir gavo po atskirą inkilų kabinimo teritoriją. Joje reikėjo pagal žemėlapį surasti inkilus, tuomet - pažymėtus medžius ir juose sukabinti inkilus. Kadangi tik atvykę prisistatėme esantys žygeiviai, tai gavome tolimiausiai esančią teritoriją :) Kol nuklampojome ir grįžome, visai neblogas žygelis gavosi. Mūsų šešių ąžuoliečių komanda pakabino aštuonis teritorijoje buvusius inkilus. Grįžę šildėmės prie Joninių verto laužo ir vaišinomės organizatorių paruoštu sultiniu ir arbata :)

Pavasaris jau gali drąsiai ateiti - paukštukais pasirūpinta.

2010-02-23Trečiadienio susirinkime - įspūdžiai iš Maroko

Šįkart susirinkime Justas G. pasidalins dar karštais įspūdžiais ir nuotraukomis iš kelionės po Maroką! Papasakos, kokiomis aplinkybėmis išmainė batus į "čainiką" ir kitas įdomybes. Susitinkame kaip visada: trečiadienį, 19 val., Dizaino fakulteto rūsyje.

2010-02-17Šiandien susirinkime - įspūdžiai iš žygio Kuršių Nerijoje!

Šventinį žygį Kuršių Nerijoje skelbiame įvykusiu ir pavykusiu! Visą atstumą nuo Nidos iki Smiltynės įveikė Andrius ir Justas Ratata, krūvelė čiuožikų prisijungė vienai-dviem dienom, o žygelį baigėm keturiese. Po čiuožimo atstatinėjome jėgas Klaipėdoje pas Jolitos tėvus prie užgavėnių blynais ir karbonadais nukrauto stalo :) Čiuožėm kopomis, mariomis, palei jūrą, miškeliais - užtikome vėžių, nors su kitais žygeiviais nesusidūrėme. Prie jūros prisižiūrėjome arktinių vaizdelių - apledėjęs pajūris atrodo tikrai įspūdingai.

Ko jau ko, o sniego tikrai netrūko.. Ta proga šiandien per susirinkimą didžiajame ekrane žiūrėsime teminį fotoreportažą "Virto ąžuolai"! Kaip visada, Dizaino rūsyje, 19 val.

Iki pasimatymo!

2010-02-09Žygis vasario 13-16 d. Kuršių Nerijoje

Informacija dėl žygio:

startas Klaipėdoje, Senojoje perkėloje šeštadienį. 9 val. išplaukia keltas (2,90 lt. į abi puses), iš čia išvažiuojam autobusu į Nidą (apie 8 lt, su nuolaida). Čiuošim visas 4 dienas, atstumai nedideli, pirma nakvynė šilta, paskutinė šalta. Vakarienės ir pusryčiai bus nupirkti, pasirūpinkit pietumis. Prisijungti prie čiuožiančių galima bet kuriuo metu, tik praneškit iš anksto.

Žadantys čiuožti, skambinkit 861557433, arba ateikit į susirinkimą, viską aptarsim ten.

Andrius

2010-02-01Savaitgalį žygelis

Sveiki,

termometras rodo baisius dalykus, praita savaitgali buvo 20 laipsniu silciau negu uzpraita! Tai ateinanti savaitgali greiciausei teks mini-bikini zygi daryt. Vieta - Aukstadvario ap.
Laikas - sestad-sekmad.
Detales veliau.
Beskidus, siurprizus ir bikinius jamam.

Eds


Kitos naujienos >>

Į viršų