Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2010-05-06Ąžuolai dalyvauja RAFES!

Ąžuolai prisideda prie smagiausio, didžiausio bei labiausiai pašėlusio studentiško festivalio RAFES’10 linksmybių!! Šiemet jis jau 29-tasis ir artėja su trenksmu. Penktadienį, gegužės 7 d., 10-15 val., kviečiame prie Elektronikos fakulteto. Čia galėsite apšilti prieš vakarinę dalį, laipiojant ant sienelės, bei pasistiprinti ant laužo virta žygeiviška koše ir arbata.

Labai laukiam norinčių pasaugoti lipančius, pamaišyti košę ir padalinti arbatą :) Kas turite galimybę - būtinai užsukite!

Iki pasimatymo ;)



2010-05-03Giedriaus ir Justo Ratata startas

Pavasaris, vasara- netik žiedais ir viliokliais žvilgsniais drebina mum širdis,
Tai laikas kai išlydime draugus į didžiuosius žygius.
Pirmieji gegužės 10d. išmina Giedrius ir Justas velomanai, kaip sakos pas močiutę į Rimavičius.
O po to kaip ir senais gerais laikais- pievom, plentais- žvyrkeliais, miškais tik šį kartą toli toli kaip kalbama 23.000 km- o tai jau aplink pusę žemės tiesia linija! pro Azijos, Afrikos pakrasčius.


2010-04-29Baidarėm gegužės 8-9 d.

Sveiki gyvi,

Pavasaris paciam grazume- plaukiam baidarem!
Plauksime Sesupe. Nuo Kudirkos Naumiescio iki Sudargo. Kulturines keliones vinys ir bus pradzios ir pabaigos miesteliai - Kudirkos Naumiestyje aplankysime skulpturu sodyba, apziuresime miesteli. Sudargas gi skelbias antraja Kernave- tad irgi reikia pasitikrinti ar kalbos netuscios. Zygi baidaremis remia Sakiai- tad nei irklu nei baidariu tureti nereikes- duos. Gali tekt tik sumoketi uz transportavima.
Baidariu nors dauk bet kiekis ribotas- duokite zinot kas plaukiat,

Tad, tegyvuoja zygiai!

Tomas

2010-04-27Įspūdžiai iš Kubos

Sveiki, šį trečiadienį per susirinkimą mūsų laukia pasakojimas apie Kubą. Linas Kulakauskas pasidalins įspūdžiais bei nuotraukomis iš kelionės po šią egzotišką šalį! Susitinkame 19 val. Dizaino fakulteto rūsyje ;) Iki!!


2010-04-26Naujienos iš Punios šilo

Kad ir kokia sausra bebuvo, praeitų metų ąžuoliukai - sodinukai prigijo kuo puikiausiai. Tad šiemet šią tradiciją tęsėm su dar didesniu entuziazmu, kad net kirviai ir kastuvai lūžo!


2010-04-20Ąžuoliukų sodinimas ir žygelis po Punios šilą

Miškai iš niekur neatsiranda, tad ąžuolai tęsia ąžuoliukų sodinimo tradiciją. Kaip ir pernai, sodinsime ąžuoliukus gamtiškai ir istoriškai unikalioje vietoje - Punios šile. Šioje gamtos šventovėje visi žvėreliai ir augalai gyvena lyg Dievo ausyje.

Renkamės šeštadienį, balandžio 24 d., 9.00-9.30 val. prie Punios girininkijos. Įrankių duos, tačiau būtų puiku, jei kiekvienas ekipažas atsivežtų po kastuvą. Darbuosimės iki pavakarės, o po to įsikursime stovyklavietėje ir vakarosime prie laužo. Kitą dieną - žygelis po Punios šilą.

Detali programa:

Šeštadienis 04 24 d.
1) 9 – 9’30 renkamės prie Punios Šilo girininkijos (yra mašinų stovėjimo aikštelė).
2) 9’30 išvykstame pėsčiomis į ąžuolų sodinimo vietą Punios Šile.
3) 11’00 talkos vieta. Pusryčiai. Talkos pradžia. Sodiname naujus ąžuoliukus, tvarkome anksčiau pasodintų aprišimus ir kuolelius, kertame nereikalingas medelių atžalas. Stovykla ir nakvynė talkos vietoje. Stovyklavietėje vandens yra, bet jį reikia virti.
4) 18-19val. Talkos pabaiga, vakarienė, vakaras prie laužo, pasakojimai apie Punios šilą. Ąžuolų senbuvių prisiminimai apie praėjusius žygius.

Sekmadienis 04 25 d.
1) 7’30 keliamės, pusryčiai.
2) 10’00 išeiname į žygį. Maršrutas: Žalties slėnis,- trišakis ąžuolas,- partizanų bunkeris,- arbatos pertrauka, prie partizanų bunkerio šaltinio,- skulptūrų alėja pakrantėje (kitoje Nemuno pusėje matysis Punios piliakalnis),- kelione panemune ir jos stačiais šlaitais,- Punios girininkija. Maršruto ilgis ~10km.

Iki susitikimo šile, kur išliko savita augalija, vieni aukščiausių Lietuvoje medžiai, daugelis retų ir nykstančių augalų rūšių!



2010-04-20Njuspeipis rašo apie ąžuolus

Šauniausias Lietuvos studentų leidinys „Njuspeipis“ išspausdino straipsnį apie tai, kaip gera ir smagu "Ąžuole"!





2010-04-17Padarėm!

Taigi darėm ir padarėm :) Dalyvių mūsų taške (pėsčiųjų tilto į Panemunę viršuje) susirinko nemažas būrys - virš 150, tad tokios pajėgos jau galėjo nemažai nuveikti. Šiukšlių buvo pririnkta tiek, kad viską išvežti prireikė trijų reisų. Ir ko tik ten nebuvo - baldų, televizorių, padangų gausa ir įvairovė, praradę pirminę paskirtį stiklai, metalai, įvairios pakuotės ir pan. Ąžuolai bendromis pajėgomis dar iškomplektavo buveinę, kuri buvo įkurta po tiltu :)

Didelis dėkui ąžuoliečiams ir jų draugams už dalyvavimą ir pagalbą!

Nuotraukos iš DAROM - fotogalerijoje!

2010-04-13DAROM

Ąžuolai dalyvauja visuotinėje aplinkos tvarkymo akcijoje DAROM 2010 ir kviečia prisijungti visus, norinčius padaryti Lietuvą švaresne! Akcija vyks balandžio 17 d., šeštadienį, pradžia 10 val.

Taškas, kuriame renkamės - Kaune, Biržiškų g., pėsčiųjų tilto į Panemunės šilą viršuje (kartais vadinamas Trijų Mergelių tiltu). Vieta ŽEMĖLAPYJE. Kuopsime teritoriją palei Biržiškų gatvę ir archeologiniais šiukšlių sluoksniais nuklotus Nemuno šlaitus.

Visus kviečiame atvykti į šį tašką ir drauge švarinti mūsų miestą! Akcijos organizatoriai parūpins maišų ir pirštinių, tačiau kas turite galimybę - ateidami atsineškite pirštines. Nepamirškite pasiimti ir draugų :)

Taško koordinatoriai:

1. Solveiga Nalivaikienė, solna23@gmail.com
2. Akvilė Gerulskytė, akvileg@gmail.com
3. Andrius Garbauskas, andrius@nemunas.lt

Daugiau informacijos ir dalyvių registracija: www.mesdarom.lt.





2010-04-13Po Naujokų žygelio

"Ir Mozė tarė "Mes eisime čia"! Ir prasiskyrė pelkių vandenys, užlietos pievos ir miškai! Kryptis pasidarė aiški - VISADA TIESIAI... Visi žygio dalyviai po 15 minučių vis dar stovėjo įbesti vietoje ir lyg amą praradę nesugebėjo ištarti nei vieno žodžio. Tačiau naujokai, jau matę ir šilto ir šalto, žengė paskui Mozę, rodydami pavyzdį Ažuolų seniams, kaip reikia žygiuoti..."

Tai ne ištrauka iš Šventojo rašto, o epizodas iš savaitgalį įvykusio naujokų žygio Tytuvėnuose!

Kviečiame visus šį trečiadienį, 19 val., į susirinkimą rūsyje - žiūrėsime nuotraukas iš žygio ir dalinsimės dar karštais įspūdžiais apie Mozės, naujokų ir visų kitų nuotykius :)


2010-04-08Naujokų žygis

Šį savaitgalį apeisime dalį Tytuvėnų regioninio parko. Pasikultūrinti bus kur, pamatyti bus ką :) Antrąją dieną bus ekskursija po Tytuvėnų bažnyčią (kainuos apie 5 lt).

Nuvykimas autobusu: (kaina ~12 lt studentui:)
Kauno autobusų stotis
Autobuso maršrutas: Kaunas - Ariogala - Kelmė - Šiauliai
Išvažiuoja 9'10, važiuojame iki Pagryžuvio.

Tranzuojantiems:
Autobusas Pagryžuvio stotelėj bus 11'14. laukiam neveluojančių!
(Pagryžuvys lokalizuojasi į vakarus nuo Tytuvėnų (keliu link Kelmės, nepasiekus Dubysos)
Prasineškit kas tranzuojat :)

Važiuojantiems savu transportu:
Tytuvėnuose palikite savo eržilus, autobusas link Pagryžuvio 11'09.


NEPAMIRŠTAM SIURPRAIZŲ ir GEROS NUOTAIKOS!!!!!!!

kas dar prisijungsit, gerai būtų kad praneštumėt!

Jolita
860169330



2010-03-31Kviečiame prisijungti!

Sveiki visi, ištroškę nuotykių ir adrenalino!

Kviečiame prisijungti prie žygeivių, kurie nenurimsta net per didžiausius šalčius, o atėjus pavasariui išvis nenusėdi namie. Su mumis galėsi aplankyti dar nematytas Lietuvos vietoves su kuprine ant pečių, vakarais prie laužo klausytis dainų, išbandyti žygeiviškos košės skonį ir dar daugiau! Prieš akis šilti pavasario ir vasaros žygiai: pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis. Su draugais, kuriuos tik žygyje pažinsi, paskui ir į kalnus nebus baisu keliauti!

Apie viską papasakosime ir žygiavimo bacila bandysime užkrėsti per Naujokų priėmimą. O kad kalbos neliktų kalbomis, pakviesime visus į naujokų žygį, kuriame galėsite patys įsitikinti, kad geriausias būdas praleisti savaitgalį - žygiuojant:)

Tad kviečiame balandžio 7 d., trečiadienį, 19 val. į „Ąžuolo“ būstinę KTU Dizaino fakultete (Studentų g. 56). Jei nerasite, drąsiai skambinkite tel. 8 615 57433 (Andrius). Laukiame visų - ne tik KTU studentų ir ne tik studentų. Svarbiausia - noras žygiuoti!

Iki pasimatymo!

P.S. O kol kas galite paskaityti įspūdžius iš žygių metraštyje bei pažiūrėti nuotraukas galerijoje.





2010-03-312 procentai!

Prašome paremti kalnų užlipėjus, svieto tyrėjus, urvų įlindėjus!

Kviečiamės ir jus - jeigu ne buvimu kartu, tai bent 2 procentais prisidėti prie mūsų veiklos. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet skleisime žygeiviškas vertybes, ypač jaunimo tarpe. Pirksime slides žiemos žygiams, rūpinsimės inventoriumi, didelį dėmesį skiriant pradedantiems pirmuosius žygius.

Kaip ir pernai, suorganizuosime begalę žygių žygelių po gražiausias Lietuvos vietas. Pabandysim į kalnus išvesti krūvą naujokų, skleisti žygiavimo idėjas žiniasklaidoje, surengti įspūdingiausių žygių vakarą.

Formą rasite ČIA.

Informacija apie formos pildymą.


2010-03-31Laikraštyje SAVAS - apie Ąžuolą

Lietuvos studentų laikraštis "SAVAS" savo naujausiame numeryje išspausdino straipsnį apie Ąžuolą! Jame pasakojami įspūdžiai ir nuotykiai iš žygelio Čiobiškio apylinkėse.

SAVAITGALĮ - Į ŽYGĮ!

Kauno Technologijos Universiteto žygeivių klubo „Ąžuolas“ nariai nenurimsta net per didžiausius šalčius, o tuo labiau – atkeliaujant pavasariui. Pavasario ieškoti nuspręsta vieną kovo savaitgalį Čiobiškio apylinkėse.

Kadangi bendro sprendimo – pavasaris jau ar dar žiema - pasiekti nepavyko, pasidalijome į dvi grupes. Optimistai iškeliavo pėsčiomis. Kokie nuotykiai juos aplankė - sunku pasakyti, nes optimistai tokie jau žmonės, kad nelinkę dalintis savo nesėkmėmis. Pesimistai, optimistiškai ir linksmai nusiteikę, iščiuožė slidėmis. Čiuožėm pro sodybas, lygumom ir kalvom. Tik spėk dairytis, kad lėkdamas į pakalnę galvos nepamestum nuo tokių grožybių.

Gražesnėse vietose skanavome siurprizus, o Adutiškyje žygio vadas papasakojo legendų apie prakeiktas vietas. Skaityti toliau...



Žygelio metu įsitikinome, kad bebrai - maži žvėreliai su rimtais užmojais :)






2010-03-25Pavasaris!

Taip ilgai per visą žiemą vaikytas ir nerastas pavasaris pats užpuolė mus visu smarkumu- antradienį Tomas su Justu irklais pradaužė paskutinius ledus Jiesioj, o savaitgalį gali jau apsisukti galva- tik laikykis!- Justas Velomanas kviečia į Aukštadvario apylinkes, Edas paplaukioti baidarėm- tad tegyvuoja pavasaris! tegyvuoja žygiai!


Kitos naujienos >>

Į viršų