Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2010-09-08Baidarių savaitgalis

Kol mokslai galvų nenuspaude lekiam pamosuoti irklais Verkne.
Kaip žmones rašo:
Upė vaizdinga, tekanti per visą eilę ežerų ir turinti net dvi hidroelektrines bei keletą malūnų liekanų. Tačiau tuo pačiu ir laukinė - ypač už Aukštadvario HE visi krantai pelkėti, pakarantėse gyvena daug įdomių paukščių, o ir ichtiologinis draustinis čia įsikūręs ne veltui.
Ką jaudina Lietuvos rinktines reikalai- rungtynes transliuoja per Žinių radijas, o gal ir kokį barioką priplauksim.




2010-09-08Žaidžiame futbolą

Sveiki, trečiadienį, rugsėjo 8 d., susirinkimas vyks lauke - žaisime futbolą. Renkamės prie dizaino fakulteto 19:00.

2010-09-06Prasideda treniruočių sezonas

Prasidėjus rudens sezonui, jau nerimsta sportininkų sielos - kada gi vėl galėsim atgaivint ir patobulint savo žinias apie laipiojimą? SKELBIAME SEZONĄ ATIDARYTĄ!! Laukiame visų visų, didelių ir mažų, senų ir naujų veidų antradieniais, KTU Statybos fakultelto sporto salėje 20 val., kur mokomės laipiojimo uolomis technikos.

Visą laipiojimui reikalingą įrangą gausite vietoje, atsineškite tik batelius laipiojimui.

2010-08-31Trečiadienį keliausime po Norvegiją

Sveiki gyvi, visi vasarotojai!!!

Kol Lietuvą kamavo nepakeliami karščiai, mes su Jonu (Pagelba visiem labiau žinomu) iškeliavom į šiaurę laimės ieškot. Kaip sekės, kaip nesisekė Skandinavijoj, ir ar tikrai Suomija - meškų šalis, sužinosit šį trečiadienį, 19'00 rūsyje!

Jolita :)

2010-08-23Turlojiškių fiesta

Paskutinį vasaros savaitgalį kviečiame į Turlojiškes - vėl susirinkti visiems po didžiųjų žygių ir vasariškų pramogų. Laipiojimo - kinematografinė - poetinė fiesta vyks po atviru dangumi, pageidaujantiems nakvynė palapinėse arba ant šieno.

PROGRAMOJE:

Laipiojimo sienelės šturmas - vertingas prizas nugalėtojui (-jams) jau išaugintas!

Kinematografinė dalis - geras kinas, kurio nevalia pramiegoti.

Literatūrinė dalis: šių metų tema - poezija. Tinka ir dainuojamoji. Žiūrovai bus toleruojami tik sportinėje ar kinematografinėje dalyse. Tad norite ar nenorite, ką nors privalote pasiruošti :)

Kadangi ąžuolai valgo daug, bet dažnai, o poezija numalšinti alkį gali tik visai nesugadintos sielos - lepinsimės kulinarijos meistrų ruošiamu plovu.

Viskas turėtų prasidėti link vakaro, apie 17 val. Turlojiškės yra ČIA. Kaip atvykti: važiuojat senuoju Vilnius Ukmergė keliu nuo Maišaigalos, pravažiuojate 7km kelio stulpelį ir sukat į kairę pro miškelį vedančiu keliuku. Prieš pat pirmą juodą sodybą sukat į dešinę, ten už kluono rasit laipiojimo sienelę.

Važiavimas dviračiais labai skatinamas. Taip pat iš Vilniaus galima atvažiuoti ir autobusu. Tvarkaraščiai kaba čia: http://www.intoszinios.lt/tvarkarasciai. Bilietą pirkti iki Jauniūnų.

Nepamirškite miegmaišio, siurprizo ir draugų!

Iki pasimatymo fiestoje!

2010-08-16Apie mūsiškius rašo "Lietuvos rytas"

Apie mūsiškius - Pamyro viršūnių užkariautojus - rašo Lietuvos rytas! Linkime sėkmės Pauliui, Dovilei ir jų bendražygiams, kurie, įveikę E.Korženevskajos viršūnę, lipa į aukščiausią Pamyre (7495 m.) Komunizmo viršūnę. Laikome kumščius už jus!




2010-08-11Naujienos iš Paujako ir Dovilės

Pranešame puikias žinias iš Pauliaus ir Dovilės. Jie sėkmingai sulipo į E.Korženevskajos viršūnę (7105m.) Tadžikijoje ir siuncia visiems linkėjimus!
Jaučiasi gerai, ir sakė, kad kalnas sunkus - Chan Tengris palyginus buvo lengva. Toliau jų planuose - penkios dienos poilsio ir Komunizmo viršūnės šturmas.

Tiek žinių, lauksim daugiau, linkime sėkmės ir gero oro!





2010-08-05Pasiūlymai savaitgaliui (rugpjūčio 7-8 d.)

Kartais būna ir taip Ąžuoluose, kad pešamasi, kas žygį darys. Taip ir šįsyk nutiko. Eglė kviečia renovuotu plaustu Šventąja prasiplaukti.

"Kadangi šią vasarą tai siūlau jau trečiąjį kartą, tikrai pasižeisiu ir
susireikšminsiu (juokauju), jei norinčių neatsiras." Eglė

O Tomas kviečia į žygelį dviračiais Žemaitijoje:
"Vasara nelaukia - o mes irgi nepėsti! Šį savaitgalį minsime Žemaitijoje. Apžiūrėsim Žemaitijos Nacionalinį parką, bandysime pasiekti Mosėdžio akmenų muziejų ir Salantų Orvidų sodybą. Maršrutas tikslinamas- mašinose vietų mažėja - registruokitės, nes neliks!"

Tad nesnauskite - vasara vis dar pačiame gražume!


2010-08-03Trečiadienį - ąžuolų plausto lopymas!

Ar žinote, kad ąžuolai turi plaustą, su kuriuo ne kartą plaukta į Akacijų alėją? Vasara dar pačiame smagume, tad gal dar spėsime paplūduriuoti?

Šį trečiadienį renkamės plausto apžiūrai, skylių ieškojimui ir lopymui (per paskutinį plaukimą dažnai teko stoti prisipūsti oro :)) Visi galintys ir norintys - susitinkame prie Dizaino fakulteto 19:00. Remonto priemonėmis pasirūpinsime ;)





2010-07-26Šviežios naujienos iš žygių fronto: Kazbekas įliptas, Kalingradas nugalėtas

Rodos ką tik išlydėjom savo draugus, o jau skireja puikios žinios iš Kaukazo- Edas ir co sulipo į Kazbeko viršūnę! O Vaidotas grįžęs jau dalijas įspūdžiais apie Kalingradą. Paklausykim jo:


Grįžom su įspūdžiais.
Važiavom pavėjui, dviračiai beveik negedo, traumų sąraše tik nubrozdinta alkūnė (neskaitant uodų, bimbiančių padarų įkandimų pėdsakų), lietaus buva mažai, "šimtas" aplankytų įdomumų. Per 8 dienas numinta 612 km. Iššniukštinėta vakarinė Kaliningrado srities dalis.

Kas iš kelionės giliai "įsirėžė" – tai
* jūros krantas ties Donskoje (aukščiau Jantarno) - virš 50 m. skardis, apačioje jūra ir paplūdymys.
* senosios vokiškos architektūros žvejų kaimai, pelkės, kanalai Kaliningrado srityje, ties LT-RUS siena žemiau lietuviškos Rusnės. Įsiminė galbūt dėl to, kad tai labiau pačios gamtos izoliuotas kampelis ir čia silpniau pasireiškusi sovietinės architektūros įtaka, mažiau sugriauta senųjų namų, mažiau pastatyta naujųjų.

Miela akiai raudonų plytų vokiška architektūra praretinta sovietinių chruščiovkių.
Keliai nustebino. Prieš žygį mintyse ruošiausi akmenimis grįstiems keliams, duobėtam asfaltui, žvirkeliams. O radom asfaltuotus lygius kelius, o dažnai net su mažai mašinų.
Žmonės paprasti, manantys, kad lietuvoje gyventi gera, o pas juos Kaliningrade viskas sugriauta ir gerovė pasiekiama tik valdžiai ir žulikams. Žemės niekas nedirba, nes žemės ūkio produkcijos valdžia(?) nesuperka. Naujos technikos nėra, o sena sunkiai bevažiuojanti. Bet, sako, kad bedarbystės pas juos nėra. Kaliningrado sritis - belenkiek militarizuotas rajonas. Važiuojant dažnai trasdavom"pasislėpusių" karinių dalinių, poligonų, zuja kareiviškos mašinos. Pasak aštuonis metus atitarnavusio kareivėlio, prieš 1-2 metus tarnaujančių skaičius buvo sumažintas kone perpus. Tad net sunku įsivaizduoti kiek ten kamufliažu uniformuotų pareigūnų buvo ankščiau.
Rusiškas popierizmas be galo erzina. Registracijai sugaišom pusdienį, bet ir tai - pigiausiu ir greičiausiu būdu.
Įspūdingos griūvančios pilys. Per kelionę jų radom bent keturias. Piliakalniai sunkiai randami vasarą. Vietiniai apie juos dažnai nieko nežino. Radom, jei gerai pamenu, pora - vieną užrodė vienas vietinis istorikas-mokytojas, kitas labai aiškioj vietoj, tad nerasti buvo labai sunku.
Geriamas vanduo. Dažnai kaimuose į namus vandentiekiu ateina tik, taip vadinamas, techninis vanduo, geriamąjį vandenį arba perka arba atsiveža iš vandens kolonėlės. Sako, valžia mums vandentiekio neatveda.
Dyzelius pigus - 19 RUB, kas sudaro apie 1.8 lito.


2010-07-16Palydėtuvės

Išlydėjom draugus- ką į Gruzijos auštybes, ką į Kalingrado platybes- pridėjom siurprizų kad kurpinės tokios lengvos nebūtų... Sakot liūdna? nė kiek!- savaitgalį žygelis dviračiais po Aukštadvario apylinkes su Agne priešaky!

2010-07-13Liepos 17-18d. baidarėmis Šventaja

Šį savaitgalį plauksim baidarėm Šventąja. Maršrutas: Užpaliai - Anykščiai,
gali keistis.
Norintys skambinkit iki ketvirtadienio - 861557433



2010-07-13Į Gruziją!

penktadienį 16.30 nuo kauno pilies startuosim link saulėtosios Gruzijos. Jei šv.Georgijus leis kopsim į kalnus, perejas, kulturinsimes senoves Kolhidoi ir Iberijoi, kap sako kitus pazėsim - save parodysim. Mielai atsisveikinsim su draugais, na ir šampano šausim vieną-kitą.
Eds ir ko.


2010-07-09Naujienos galerijos

Naujienos iš galerijos niekada nebūna blogos. Šį kartą ten mus džiugina nuotraukos iš žygelio po Linskio kaimą ir apylinkes.



2010-06-28Trečiadienį - Justo Ratata pasakojimas

Šio trečiadienio, birželio 30 d., susirinkimui Justas Ratata ruošia pasakojimą ir nuotraukas iš savo didžiosios kelionės po Europą: kur ir kodėl paliko dviratį, kaip vos neįkopė į Monblaną ir kitas įdomybes.

Laukiame visų kaip visada, 19 val. Dizaino rūsyje. Tegyvuoja žygiai!




Kitos naujienos >>

Į viršų