Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2010-12-04Žiema!!

Kviečiame šį sekmadienį (gruodžio 5 d.) ne kiurksoti namie, o atidaryti slidinėjimo sezoną! Renkamės 11.30 val. 119. Kas neturite slidžių - galėsite paimti "valdiškas" :) Pasiimti šiltesnės aprangos atsargai, jei turit akinius nuo saulės, puoduką, termosą arbatos, sumuštinių. Varysim pro Panemunės mišką iki Kauno marių.

2010-11-28Praūžė Uždarymas

Sezono uždarymas praūžė, pralėkė kaip akimirka - o šiluma širdy išliks ilgam. Ąžuolo šaknys stiprios, o šakos - stiebiasi aukštyn, platyn. Dėkui visiems už šypsenas ir buvimą kartu! Naująjį kelionių sezoną skelbiame atidarytu! Tegyvuoja žygiai!

Gintarus gavo: Jolita Buškutė, Akvilė Gerulskytė, Justas Kavaliauskas, Andrius Garbauskas, Arvydas Valaitis.

Molinukus gavo:

Už svetingą priėmimą ir aktyvų žygeivių globojimą ir skatinimą – Linas Kulakauskas
Metų žygeiviausia – Jolita
Metų žygeiviausias – GAndrius
Metų frazė – „Geriausia Lietuvos alpiniste pirmą kartą tapo moteris”, autorius – Paujakas
Metų nuotrauka – Kibirinis dušas, autorius – Giedrius Ž., gaivinosi Rokas
Metų erelis – Kalėda
Metų žiburys – Jonas
Metų futbolistas – Edas
Metų ryšys – Akvilė
Metų lakštingalos – Monika ir Žydrūnė
Metų vyras - Justė
Metų finansininkas - Andrejus
Metų sponsorius – „Camelia“ vaistinė ir jos atstovė Roma
Metų pagelba - Mindaugas D.
Metų lizdas – Styra
Metų ausis - Andrejus
Metų kelionė – Vaidotas ir Ko, dviračių žygis į Kaliningradą
Metų dviratininkas – Tomas
Metų maisto naikintojas – Lokys
Metų latras – Arvydas
Metų naujosios čiombės – Sandra ir Akvilė D.
Metų skybėlėtasis - Andrejus
Metų macho – Justas Tratata
Naktinio orientacinio laimėtojai – komanda „Interlašiniai" (Andrius, Aurimas, Paška, Rokas)
Metų slunkiai – komanda „Pimpalai“ (kirtis antrajame skiemenyje) Kalėda, Blėda, Styra
Apdovanojimas už aktyvias gintaro paieškas - Paujakas




2010-11-22Uždarymas - jau šį savaitgalį!

Kviečiame į didžiausią metuose Ąžuolų šventę - Uždarymą! Prisimindami smagiausias šių žygeiviškų metų akimirkas, uždarysime žygių sezoną ir tuo pačiu atidarysime naują - vėl žadantį naujus įspūdžius su turbūt geriausia pasaulyje - ąžuolietiška - kompanija!

Nebuvai niekur išžygiavęs? Nieko įspūdingo nematei? Esi naujokas? Neišsigask - atlėk pas mus! Juk čia turėsi ne tik puikią galimybę susipažinti su Ąžuoliečiais ir jų tradicijomis, susirasti draugų ir įdėjų žygiams, bet ir linksmai praleisti paskutinį rudens savaitgalį.

Renkamės šeštadienį, lapkričio 27 d., nuo 17 val.
Vieta: Lino Kulakausko sodyba, Varėnos raj. Vieta žemėlapyje.

PROGRAMA KUPINA ĮVYKIŲ IR PRAMOGŲ:
* Naktinis orientacinis po apylinkes
* Konkursai (sumuštinio, torto, metų nuotraukos)
* Metraščio ir Ąžuoliuko pristatymas
* Vaidinimai
* Šokiai pokiai kluone
* Tikrų tikriausia pirtis!
* Pasakojimai ir nuotraukos iš didžiųjų žygių - Kaukazo, Kamčiatkos
* Molinukų įteikimas metų -iausiems
* Ir, žinoma, svarbiausias metų įvykis - ant tvirto kalnelio bus išrinkti
Ąžuoliečiai, verti didžiausio įvertinimo - "Gintaro". O jų įteikimo ceremonija taps mistiniu įšventinimu.

Nepamirškite pasiimti: maisto sau ir draugui (stalas suneštinis), paklotuko, miegmaišio, puodelio, šaukšto, ciklopo. Nakvynė troboje.
Naujokai - nepraleiskite progos sudalyvauti, seniai - irgi nesnauskite ;)

Atvykti iki vietos galima traukiniu ar autobusu (šiuo atveju dar teks kulniuoti 12 km., taip pajuntant žygio dvasią) arba dumti su automobiliu (tokiu atveju patariama būti ekologiškiems - kooperuotis!) ir žinoma galima susigalvoti savo atvykimo į vietą būdą - atplaukti, atičiuožti, atskristi, atminti ir pan. Patariame kas ir kaip važiuoja skelbtis konferencijoje.

"Zonder" komanda išvyksta penktadienį (26 d.) :) jei nori ir tu - junkis prie mūsų.

Iki pasimatymo!



2010-11-22Kalnai

Tomas ir Ko savaitgalį sėkmingai užlipo į Kėdainių Alpes:

"Nors galima ir su dviračiais užvažiuoti mes lipome pačiu šlaitu. Labai drąsu nebuvo. Vietomis vos ne visomis keturiomis teko kabintis. Drąsiai ten galima bandytis virves ir kates paliekant ramybėj marių šlaitus. Kalno aukštis nuo papėdės Dariaus spėjimais apie 100 metrų(bet tuo buvo labai netikras). Diduma kalno viršaus plokščia ir lygi kaip stalas su nuolydžiu į Kėdainių pusę. Apsauga saugo tik įvažiavimą automobiliais- nors tikrai mus darbuotojai pastebėjo- kalno statybos vyksta be išeiginių, bet niekas nekreipė dėmesio. Viršuje atsiduri kaip kitose platumose- yra ir uolų, ir ledynų, sieros šaltinių, purvo ežerų, baltą lyg sniegas kraštovaizdį pagyvina keistos spalvos.

Aplinka nėra pati sveikiausia- rankom pastumdžius žemyn grumstus jos peršti, aplinkui jaučiasi silpnas panašus į karbito kvapas- bet netgi tokiomis sąlygom gyvybė nemiršta. Seniau supiltose krūvose pilna lapių urvų. Auga berželiai. Darius pasakojo, kad kalnas keičiasi. Kartais atsiranda įskilimų, naujų darinių, dingsta senieji. Iš kokių tiksliai medžiagų sudarytas kalnas išsiaiškinti nepavyko, bet dalį jo nusikasa grybų augintojai. Sako sumaišius durpėm auga jie kaip pašėlę.

Grįžti nebuvo paprasta- įsimaišėm į tokio klampumo kelią kad einant stačiai batus nuo kojų movė. Vėliau aplankėme Lietuvos centrą. Rodos paprasta vieta- tik keli akmenys žymi, bet su gera aura jaučiasi- aplinkui pilna panaudotų prezervatyvų. Nuvažiavome iki Domeikavos- ten graži bažnyčia, vienuolynas. Aplankėme Akademijoje įsikūrusį žemės ūkio institutą- mikroskopu patyrinėjome grybų patalogijas, skanavome pas Dalią šermukšnių vyną. Tad, nors ir pižoniškas, bet renginys pavyko ir su kaupu pranoko visų dalyvavusių viltis ir lūkesčius. Tegyvuoja žygiai!"

Tad šį trečiadienį 19 val. kviečiame visus į rūsį pažiūrėti gražiausių nuotraukų iš Lietuvos Alpių!



2010-11-16Trečiadienis

Iki kelių bridome per pelkes. Suradome legendomis apipintą Kernavo ežerą. Ėjome per smėlio dykumą. Nakvojome minų lauke. Radome reikiamą kelią, nors žemėlapis ir realybė mažai atitiko vienas kitą. Valgėme košę su uogiene. Smagiai ėjom, gardžiai ilsėjomės, daug juokėmės ir gražiai fotografavomės.

Visa tai - per vieną savaitgalį Rūdininkų girioje. Jei negalėjote keliauti kartu su mumis - ateikite į susirinkimą ir visus įspūdžius išgirsite iš pirmų lūpų! Kaip visada, renkamės 19 val. rūsyje.

Pagelba Records pristato:



2010-11-11Uždarymas

Skelbiame vado Justo kreipimąsi į tautą:

Sveiki Ąžuoliečiai,
Noriu pranešti, apie planuojamą sezono Uždarymo šventę. Kviečiami visi - seni, jauni ir šiek tiek pagyvenę. Maloniai į savo sodybą žada mus priimti Linas Kulakauskas. Kaip visada bus įvairių pramogų - orientyras, vaidinimai, konkursai (sumuštinio, torto, nuotraukos), rinksim aktyviausius, šauniausius ir visokius -iausius, taip pat kaitinsimės pirtelėje, šoksime Kluone! Naujoke, tikrai neatsisakyk tokios progos ir sudalyvauk!!!

Vieta: Lino Kulakausko sodyba (Varėnos raj.) (koordinates atsiųsim veliau).
Laikas: Lapkričio 27-28d. (šeštadienis ir sekmadienis).
Na žinoma, lauksim ir "Zonder" komandos penktadienį (26 d.) :)

Tolesnius nurodymus pranešim vėliau.
Pagarbiai, vadas
Justas Kavaliauskas


Kaip ir visada, per Uždarymą teiksime molinukus labiausiai, įdomiausiai, netikėčiausiai per šiuos žygiavimo metus pasižymėjusiems ąžuoliečiams. O molinukai neatsiranda iš niekur, juos reikia nulipdyti :) Tad kviečiame visus šį penktadienį pas Justą Ratata (jis parūpino molio, valio!) į kūrybines dirbtuves. Laukiame visų!! Skulptūros magistro laipsnis nebūtinas, kaip nulipdysim, taip bus gerai. Svarbiausia dalyvauti - galvosime nominacijas, prisiminsime smagiausias šių metų žygių akimirkas. Renkamės nuo 18 val.

Iki pasimatymo!


2010-11-10Savaitgalį - žygis!

Ąžuolai nenustygsta vietoje ir šį savaitgalį (lapkričio 13 - 14 d.) vėl kviečia į žygį! Po Rūdninkų girią mus vedžios Giedrius.

Pajudėsim šeštadienį ryte iš Kauno (laikas dar tikslinamas, bet bus apie 7-9 ryto), susitikimo vieta Rūdninkų miestelio bažnyčia. Toliau žygiuosim į vieną iš didžiausių Lietuvos miškų masyvą, tiksliau tam masyvui priklausančią Rudninkų girią. Girioje apstu retų augalų, daug gyvunijos, yra vadinamoji "smėlio dykuma" joje bus staigmena ;) šioje girioje legendomis apipintas ežeras - Kernavas ir nuostabaus grožio Kernavo pelkė. Nakvynė bus miške, maistas bendrai, verdamas ant laužo, šilta palapinė, pasakojimai, dainos, linksmybės prie laužo.

Sekmadienį keliausim link etnografinio kaimo, aplankysim architektūrinius paminklus, memorialinį muziejų, partizanų žeminės. Toliau judėsim link transporto, kuris transportuos mus namo :)

Pamatyti ir išgirsti Tikrai yra ką.

Transportas: Jono linksmasis "autobusiukas", jei netilpsim dar bus Justo Lavonvežis :)

Dėl vietų registro ir kitų kilusių klausimų - susisiekite su Giedriumi:
Skype giedriukas37
tel nr: 861178461


2010-11-03Įspūdžiai iš Vėlinių žygelių

Ar nepamiršote, kad šiandien susirinkimas rūsy? :) Rekomenduojame jo nepraleisti, nes jūsų laukia pasakojimai ir įspūdžiai net iš dviejų žygelių - jau legendiniu tapusio "Aukuro" bei dvasių išieškojimo žygio Vėlinių savaitgalį! Rūsio durys atsidaro 19 val. (plius minus 10 min.:)) Iki susi-!


2010-10-30Sportinės naujienos

Mūsų sportininkai nesnaudžia - spalio 23 dieną Vilniuje vykusiose VGTU Turistų klubo kalnų kelionių technikos varžybose KTU Ąžuolo komanda (Gerda, Andrejus ir du Vytautai) užėmė antrąją, o KTU Politechnika (Kristina, Aurimas, Liudas ir Andrius) - septintąją vietą. Valio!!

Viena iš varžybų rungčių:




2010-10-28Dvasių ieškojimo žygis šį savaitgalį, spalio 29-31d.

Šį savaitgalį vyks dvasių paieškos
Panemunės pilyse bei aplinkinių gyvenviečių kapinynuose.
Mėginsime išsiaiškinti kur palaidotas Lietuvos sostinės įkūrėjas.
Prisiliesime prie griūvančio paslaptingojo Belvederio
dvaro mūro sienų. Vaikščiosime senaisiais
Lietuvių – Kryžiuočių kovų takais. Lankysime provincijos
kapinynus ir deginsime žvakes ant apleistų kapų.


DĖMESIO!

Žygio metu naudosime DEGLUS, žvakes
ir vengsime šaltos diodinės šviesos. Todėl dalyvių prašau
pasirūpinti šiomis senovinėmis apšvietimo priemonėmis, ir
gerbiant LDK kunigaiksčius palikti elektrą naudojančius
apšvietimus namie arba bent jau giliai kuprinėse!
Renkamės penktadienį vakare ~ 18
19val. Raudondvaryje prie bažnyčios.
Važiuojame dviem transporto
priemonėmis. Žygis bus dviejų nakvynių. Vienas ekipažas į Kauną
ketina grįžti šeštadienio vakare, Kitas sekmadienio vakare.
Norintys registruojasi pas Joną, 867101050.




2010-10-27Nauja taryba!

Taryba išrinkta, jos sudėtis tokia:

Vadas - Justas K.
Sandėlininkas - Giedrius S.
Finansininkas - Mindaugas G.
Metraštininkas - Žydrūnė Š.
Sportininkas - Andrius G.
Kibernetikas - Tomas K.
Ryšių su visuomene specialistas - Akvilė G.
Kultūrininkas - Monika V.
Fotografas - Linas G.

Papildomai išrinktas
Išmušėjas - Justas Kėdanis.

Ką tik išrinkta naujoji taryba siunčia linkėjimus iš Ąžuolų rūsio!




2010-10-24Rinkimai!

Primename, kad šią savaitę - svarbiausi metuose Ąžuolų politiniai įvykiai! Pirmadienį - mėlyniavimas, kuomet rinksime kandidatus į tarybą, o trečiadienį per susirinkimą - rinkimai! Nepraleiskite galimybės savo balsu nulemti, kokie bus šie metai Ąžuole. Tegyvuoja demokratija!


2010-10-21Aidai

KTU laikraštis "Studijų aidai" savo puslapiuose nepaliauja skirti dėmesio ąžuolams! Naujausiame numeryje galite pasiskaityti straipsnį apie mus (psl.7).



2010-10-21po Kuršių žemes "Žygis'2010 už baltų vienybę" spalio 22-24d.

Spalio 22-24d. kviečiame dalyvauti Aukuro organizuojamam vėlinių žygyje "Žygis'2010 už baltų vienybę".
Jo metu dieniniuose ir naktiniuose žygeliuose keliausime po Kuršių žemes Lietuvoje ir Latvijoje.
Daugiau informacijos aukuras.lt.
Išvykimą organizuoja Juozas Dapkevičius tel. 8 699 67389



2010-10-20Penktadienį - į svečius pas dramblius!

Kviečiame į renginį "Draugiškas gamtai ir gyvybei vakaras PABUSK", kurį organizuoja mūsų draugai - Miegantys drambliai! Jis vyks spalio 22 d., penktadienį, Savanorių pr. 66/ Žemaičių g. 31.

VAKARO PROGRAMA:

18:00 – 19:00
SUSIPAŽINK: su aktyviai Lietuvoje veikiančių ORGANIZACIJŲ veikla. Informaciją apie savo veiklą, idėjas, aktualijas pasaulyje ir Lietuvoje teiks gyvūnų teisių, gyvūnų globos organizacijos, bei atsakys į dalyvių klausimus. Galėsite įsigyti suvenyrų ir taip paremti mūsų draugus :)
KURK&RELAX: drauge su Giedrium iš „Artotekos“ įkvėpsime gyvybę popieriaus lapui. Galėsite prisėsti ant baldų iš kartono, paskaityti naujau...sius „National geographic Lietuva“ leidinius, pamušti būgnais (atsineškite ir savo :)

19:00 – 20:40
PAMATYK: žiūrėsime ne vieną apdovanojimą pelniusį DOKUMENTINĮ FILMĄ, kurį įgarsino garsus aktorius J. Phoenix, o muziką sukūrė pats Moby.

PASMAGURIAUK: skanausime veganiškų ir vegetariškų patiekalų, šaltą rudens vakarą sklaidysime ARBATA.

IŠGIRSK: šėlsime su grupe „CANDEE TRAIN“.

Nepamirškite geros nuotaikos, mylimiausios pagalvėlės, kad patogiai įsitaisytumėte filmo metu ir geriausių draugų!

Skanausime vegetariško ir veganiško maisto, kurį draugiškai sutiko pagaminti indiškas vegetarinis restoranas “ Radharanė” ir tikrasmaistas.lt. Ne tik skanausime, bet ir sužinosime daugiau apie tokio maisto gamybą ir naudą iš pačių maisto kulinarų.

Poilsiui ir savišvietai keliausime į dramblių eko kampelį, kur būgnų muzikos apsuptyje galėsite paskaityti leidinius gamtosaugos, ekologijos temomis, sužinoti naudingų nuorodų, sudalyvauti viktorinoje ir laimėti „Holos“- biodinaminių ir ekologiškų produktų parduotuvės įsteigtus prizus. Įsijungti į diskusiją, neformaliai pabendrauti, išbandyti savo kūrybinį potencialą galėsite su mūsų svečiais.

Daugiau informacijos ČIA.

Iki pasimatymo!



Kitos naujienos >>

Į viršų