Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2011-01-17Dainų vakaras

Šį trečiadienį - dainuosime!

Turbūt visi esame rankose laikę Ąžuolo dainynėlius, kurie su mumis keliauja į kiekvieną žygį, o dainuoti nepasikukliname ne tik vakare prie laužo, bet ir palatkėje prieš miegą arba sausakimšame autobuse. Ale vis pasitaiko, kad norim kokią dainą iš dainynėlio padainuoti, o nieks melodijos nežino.

Kad visą laiką tų pačių dainų nedainuoti, o išmokti naujų - kviečiame visus kitą trečiadienį, sausio 19 d., į susirinkimą rūsyje. Visų pirma tuos, kurie galbūt prisidėjo prie dainynėlio sudarymo ir dainų atrinkimo ar tiesiog moka nemažai dainų iš jo. O taip pat ir norinčiuosius išmokti dainų - sako, gintarus dalina tik tiems, kas moka dainą užvesti ;) Dainynėlio kopijų turėsim, o šiaip jį galima rasti internete ČIA.

Iki susidainavimo!



2011-01-13Slidžių žygis

Neikim protestuoti, varom žygiuoti!!! Kviečiame į slidžių žygį Aukštaitijoje. Išvažiavimas šeštadienį anksti ryte, grįžimas sekmadienį vakare. Galbūt šis savaitgalis paskutinis šią žiemą kada dar galima ant slidžių pastovėti....

Informacinis telefonas 867746227.

Tegyvuoja žygiai!

2011-01-12Susitikimas su senais bendražygiais

Šią žiemą lankant „Ąžuolų“ statytą žymeklį, pas vieną ąžuolietį praleidome smagų vakarą. Jo metu buvo dalinamasi prisiminimais ir nuotykiais iš senųjų žygių. Besiklausant kilo idėja surengti panašų vakarą gausioje „Ąžuolo“ šeimoje.

Visus norinčius pasiklausyti, pasidalinti prisiminimais, nuotykiais, žygiais, susitikti su seniai matytais bendražygiais ir draugais, pamatyti senąją žygių amuniciją, nuotraukas ir filmus, padainuoti ir praleisti įsimintiną laiką, kviečiame registruotis ir dalyvauti.

Vieta – bus tikslinama; Laikas - Kovo pabaiga; Trukmė – dvi dienos. Galite rašyti ir registruotis konferencijoje bei skambinti Monikai - 861431617 arba Jolitai - 860169330

2011-01-11Rūsio kinas keliauja į Antarktidą

Šį trečiadienį, sausio 12 d., į svečius vėl kviečia Rūsio kinas! Bene pirmą kartą (na, bent jau šiemet tai tikrai) didžiajame rūsio ekrane - dokumentika. Nukeliauti į pasaulio pakraštį - Antarktidą - kviečiame su filmu "Susitikimai pasaulio krašte" ("Encounters at the end of the world").

Oskarui nominuotas nenuilstančio keliautojo, vokiečių kino režisieriaus Wernerio Hercogo kūrinys apie Antarktidą. Karinis lėktuvas nugabena režisierių į Antarktidos tyrimų centrą McMurdo. Stotyje gyvena ir dirba apie 1200 žmonių. Režisierius kalbina filosofus, bankininkus ir net keletą kinematografininkų, pabėgusių nuo įprasto gyvenimo gyventi ir dirbti Antarktidoje. Ima interviu iš mokslininkų ir išgyvenimo mokyklos dėstytojų. Tai gan ekscentriškos asmenybės, kurių charakterio ypatybės privertė juos viską mesti ir tarp ašigalio ledynų pajusti tikrą vidinę laisvę. Tuo pat metu pasakojama pasiklydusio ir į garantuotą mirtį užsispyrusiai keliaujančio pingvino istorija. Ypatingai vaizduojama Antarktidos gamta ir savitas garso takelis suteikia pojūtį, kad priartėjom prie nepaprastos paslapties...

Filmas anglų kalba. Seanso pradžia 19 val.

Iki pasimatymo Rūsio kine!



2011-01-05Po švenčių

Šį trečiadienį - foto-ataskaita apie žiemos švenčių maratoną! Pamatysim, kaip Ąžuolai šventė Kalėdas bei naujuosius metus. Taip pat bus nuotraukos iš žygio Kuršių Nerijoje bei iš ugnies įžiebimo Ąžuolų pastatytame žymeklyje paskutinio desanto partizanams.

Susitinkame rūsyje 19 val.!

2010-12-28Nauji metai su Ąžuolais

Ant nosies - senųjų metų išlydėtuvės ir Naujas Metas, kurį kviečiame pasitikti su ąžuolietiška kompanija! Kaip visada, švęsime troboje vidury apsnigtų miškų ir laukų. Naują Metą dainomis kviesime nesilaužyti ir laiku ateiti, o kadangi buvome geri - lauksime Senelio Šalčio su Snieguole ir dovanų kupinu maišu. O tada - linksmybės, šokiai ir žaidimai!

Beje, Naujametis - neeilinis vakaras, kuomet ąžuolai (-ės) pavirsta į mumijas, teletabius, moteris kates, briedžius, burtininkus, raudonkepuraites, boružes ir t.t. - naujametinio karnavalo metu galite tapti, kuo tik norite! Jei netikit, prašom įsitikinti galerijoje.

Šiemet į savo trobą netoli Jiezno mus priima Monika. Trobos koordinatės yra ČIA. Iš Kauno geriausia pasiekti važiuojant pro Rumšiškes, privažiavus
Jiezną sukti į kelią dešinėje.

Sodyboje tinkamės 31 d., penktadienį, vakare. Atsivežame maisto sau ir draugui, kokį savo firminį patiekalą, kostiumą karnavalui bei gerą nuotaiką! Nakvynė troboje - pasiimkite miegmaišius ir paklotukus. Taip pat kiekvienas prisidedame prie Senelio Šalčio maišo pripildymo - atsivežame po dovanėlę! Sodybos apylinkės gražios, tad šeštadienį galėsime neskubėti namo ir dar pažygiuoti (arba paslidinėti - kas turite, pasiimkite slides).

Tad ruoškite kaukes, kepkite pyragus, Ąžuolų Naujametis atidunda!!!
Ieškantys šoferių arba pakeleivių, netylėkit - skelbkitės!





2010-12-26Kuršių Nerija 2010 12 27-28-(29) dienomis

Andrejus kviečia visus į žygį Kuršių Nerijoje paskutiniąją metų savaitę!!

''Ta proga, kol dar metai senieji nesibaigė, norėčiau pakviesti į bene paskutinį žygelį pasivaikščioti Kuršių nerijoje! Vietiniai žmonės šneka kad sniego ten daug, tad lengva nebus, planuojam eiti pėsčiomis, bet slidininkų tikrai nevysim šalin :) Išvykimas I-ienio rytą 06:25 autobusu Klaipėdos link! Susirinkus daugiau norinčių galima būtų kažką kooperuotis dėl transporto lengvojo - taip gautųsi pigiau! Nakvynė nusimato šalta, daug laukinio sniego ir daug jūros pakrantės....Dalyviai šiuo metu tik 2: Lokys ir aš! Susidomėję rašykit ar skambinkit! Andrejus - 867496063''.

2010-12-24Kalėdojimas

kokios kaledos be kaledojimo? siemet kaledosim pas Kipsa eko troboj, prie Pluges. Reikalas rimtas - juk reikia netik patiem pasidziaugtis, bet ir
kitus padziuginti- kaimu mergas pakirkinkit, su bernais padukti- giesmes
giedoti ak galima butu pilstyti is tuscio i kiaura ilgai. Bet teisybe viena - reikia tai patirti. Kai atsiveria visos durys, kai sodina ir sokdina, tad lai neverkia mamos pirma kaledu diena pakuojames vykti.

Kur kaip -tiksliai sekit konferencija bus apsviesta smulkiau

2010-12-23Betliejaus taikos ugnis

Prieš šilčiausias žiemos šventes - prisimename miško brolius. Šį ketvirtadienį, gruodžio 23d., įžiebsime Betliejaus taikos ugnį Ąžuolų pastatytame žymeklyje žuvusiems paskutinio desanto partizanams Kazlų rūdos miške. Planuojame išvykti 16 val. nuo 119k (3-ajame KTU bendrabutyje). Pakeliui namo dar prisiliesime prie gyvos istorijos, lankydami partizanų amžininką, gersime arbatą. Grįžtame tą patį vakarą.

Transportas yra. Kviečiame registruotis tel. 867101050

p.s. Pauliux nuo ryto ketina čiuožti slidėmis žymeklio kryptimi. Kas turite laisvą ketvirtadienį - nepraleiskite progos pačiuožinėti po mišką vedami kilnių tikslų!




2010-12-21Kalėdinis žiburėlis

Per dideliausius ir baltutėliausius pusnynus greitai, lyg su slidėm, pas mus skuba gražiausios metų šventės. Tokiu metų laiku švenčių negali būti per daug - tad kviečiame į Kalėdinį žiburėlį, kurį tradiciškai - jau antrus metus iš eilės! - aplankys dosnusis Kalėdų Senelis iš Kėdainių!

Tad šį trečiadienį, gruodžio 22 d., 19 val. mūsų smagiam rūsely siaus tikros Ąžuolų šeimynos Kalėdos. Ateikite su gera nuotaika, draugais ir viskuo, kas, Jūsų nuomone, būtina puikiai šventei, o Kalėdų senelis pažada kalėdinius stebuklus ir skanumynus! Rašykite Seneliui laiškus ir žinutes, o ji(s), pasitelkęs fantaziją, pažada juos išpildyti! Nepamirškite pasikartoti eilėraštukų! :)


2010-12-21Makaronų rezultatai

Skelbiame kasmetinių, vietinių, atvirųjų "Makaronų" laipiojimo dirbtine sienele varžybų rezultatus! Laimėjo visi dalyvavę (visuotinį dėmesį ir susižavėjimą), o štai geriausi iš geriausių:

Vaikinai:
I vieta - Avydas Valaitis (KTU "Ąžuolas")
II vieta pasidalijo Tadas Apulskis (KTU MEM 9/9, II k.) ir Mindaugas Jasulevičius (KTU ST 9/5, II k.)
III vieta pasidalijo Giedrius Skiecevičius (KTU "Ąžuolas") ir Žilvinas Juškys („Saulės” gimnazija)

Tarp merginų vienvalde lydere tapo Gabija Barauskaitė (Varpo” gimnazija).

Sveikiname prizininkus! Iki kitų makaronų!

2010-12-17Vaistinių ir maistinių augalų pažinimas gamtoje

Šį sekmadienį, gruodžio 19 d., pabandysime pasijusti pirmykščio žmogaus kailyje! Kauno marių regioninio parko direkcija Rumšiškių miške organizuoja renginį "Vaistinių ir maistinių augalų pažinimas gamtoje IV dalis (paslaptingos medžiagos žiemą)". Programoje: ekskursija (žygis apie 4 km į vieną pusę) po Gastilionių botaninį-zoologinį draustinį. Susipažinsime su čia augančių vaistinių bei maistinių augalų dalimis, aptinkamomis žiemą. Taip pat susipažinsime su čia saugomomis gamtos vertybėmis. Vėliau - laužas, arbatų ragavimas, laukinio maisto gaminimas (gaminsime vitamininius gėrimus) ir ragavimas.

Daugiau informacijos rasite ČIA.

Norintys prisijungti prie Ąžuolų kompanijos ir vykti kartu, rašykite akvileg@gmail.com.


2010-12-14Viva Makaronai!

Šį penktadienį, gruodžio 17 d., 15 val. KTU Statybos f-to sporto salėje vyks kasmetinės vietinės, bet atviros visiems "Makaronų" laipiojimo dirbtine sienele varžybos. Prašome sudalyvauti, nesikuklinti! Taip pat, trūksta teisėjų-saugotojų - kreipkitės, užeikite.

Preliminari dienotvarkė:
15:00 - 15:15 - atidarymas, taisyklių aiškinimas, atrankinių trasų aiškinimas.
15:15 - 16:15 - atrankinių trasų lipimas (4-5 trasos).
16:15 - 16:30 - rezultatų skaičiavimas, finalinių trasų aiškinimas.
16:30 - 17:00 - merginų finalas, vaikinų finalas (1-2 trasos)
17:00-17:10 - rezultatų suvedimas, prizininkų sveikinimas, laisvas laipiojimas.
17:10 - .... vaišės antrame aukšte.

Kviečiame dalyvauti!





2010-12-10Slidžių žygelis savaitgalį

Šį savaitgalį, gruodžio 11 - 12 d., Giedrius kviečia sugrįžti atgal į gamtą:

"Ši savaitė man buvo pakankamai užimta, daug darbų, reikalų. Pavargau nuo miesto, norisi gamtos, ramybės, laužo, pasakų, daug pasakų... Tad aš išvykstu paprastan žygelin, pažiūrėti kaip užšalo Dubravos pelkė, niekur neskubant čiuožtelėt slidėmis, pasiklausyti sušalusių pušų dainų. Pasigaminsiu skanią vakarienę, susikursiu didesnį laužą, išsivirsiu skanios arbatos su citrina. Kitą dieną apžiūrėsiu kaip laikosi Kedžio paminklas, gal gėjai jau perdažė, keliaujant gal užsuksim pas Justą K į svečius, manau susitarsiu, kad parodytų pečius, stakles kur gamina molinukus. Šis maršrutas yra patogus visiems, kas nori prisijungti dienai, gali tik vakarui, nes važiuoja transportas gana dažnai. Tad mano palapinė - Jūsų palapinė, kviečiu prisijungti.

Startas: Šeštadienį, stotelė - (Geležinkelio stotis - kitoje gatvės pusėje) 46nr. Autobusas startuos 9:05h. Grįšim sekmadienį vakare (kaip ir minėjau galėsit išvykti - atvykti kada panorėję). Maistas bus bendras, pietums pasiimkit sumuštinių, ir O! (staigmeną, saldumyną, skanumyną ir ttttt.)

Pasiimkit kelis šiltesnius rūbelius persirengimui, dubenėlį, puoduką, šaukštą. (Kas neturit slidžių - sakykit - BUS) Nepatingėkit manęs informuoti, kas žadat dalyvauti: Skype: giedriukas37, tel nr: 861178461.

Jūsų senbernis Giedrius."

Norintys prisijungti tik sekmadieniui pajuda 10.37 iš Geležinkelio stoties 46 autobusu.


2010-12-07Rūsio kinas pristato: Šiaurė

Šį trečiadienį Ąžuolų kinas, neatsilikdamas nuo laikmečio dvasios, suka kinematografini žygį į „Šiaurę". Didžiajame rūsio ekrane sukunkuliuos istorija apie buvusį sportininką, kuris nutaria sniego motociklu keliauti pas savo buvusią draugę ir sūnų. Pasiėmęs penkis litrus naminukės maisto atsargoms, Jomaras sniego motociklu leidžiasi į nenuspėjamo maršruto dramatišką kelionę į tolimąją šiaurę.

Filmas šiaurietiškas - tad ir kalba originalo- norvegų su angliškais subtitrais. Rūsio kinas atsidaro 19 val.

Tegyvuoja žygiai!


Kitos naujienos >>

Į viršų