Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2011-10-27Vėlinės Dzūkijoje

Kviečiame į Vėlinių (Ilgių) šventimą pagal senus žygeiviškus Ąžuolų papročius. Šventė vyks lapkričio 5 - 6 d. pas Liną Kulakauską sodyboje Vydeniuose, Varėnos raj. Šventės pradžia - šeštadienį, lapkričio 5 d., 18 val. Lankysime senąsias Kamorūnų kapines, lydimi Vėlinių dainų, istorijų ir pasakojimų, prisiminimų. Sekmadienį eisime prie Barčių piliakalnio tvarkyti partizano kapo.

Šeštadienį renkamės sodyboje, jos vieta žemėlapyje. Būkim draugiški ir ekologiški, auto-kooperuokimės :)

Nakvynė troboje arba palapinėse, tad pasiimkite miegmaišius, paklotukus, palapines (kas neturi, paimsime būrelio palapines). Taip pat maisto bendram vaišių stalui. Šeštadienio vakaro pasivaikščiojimui būtinai turėkite deglų arba žibintuvėlių keliui pasišviesti, o kapinių lankymui - žvakių uždaruose indeliuose.

Kviečiame visus ąžuoliečius ir jų draugus, taip pat ir naujokus sudalyvauti gražioje ąžuolietiškoje šventėje!

Kontaktinis tel. 8 646 02626 (Linas Kulakauskas)



2011-10-27Taryba 2011

Šiandien įvyko svarbiausias metinis Ąžuolų politinis įvykis - Tarybos rinkimai. Šiemet Taryba visiškai atsinaujino, ir štai ką mes išrinkome:

vadas - Romas L.
sandėlininkas - Lokys P.
finansininkė - Mindaugas G.
metraštininkė -Rita L,
sportininkė - Neringa B.
kibernetikas - Rokas S.
kultūringa ryšių su visuomene specialistė - Monika V,
fotogalerijos tvarkytoja - Nomeda.

Sėkmės naujajai tarybai!!!


Naujieji tarybos nariai: Rokas, Lokys, Mindaugas, Romas, Monika, Neringa, Rita, Nomeda

2011-10-25Tarybos rinkimai

Šį trečiadienį, spalio 26 d., 19 val. ĄŽUOLŲ rūsyje rinksime naują vadą ir tarybą, kurie ateinančius metus organizuos būrelio veiklą. Kviečiame ateiti ir atiduoti savo balsą. Negalintys dalyvauti, savo balsus siųskite Justui mifasan@gmail.com.

Kandidatai į tarybą:

- *vadas* - vadovauja tarybai, atstovauja klubui; - Monika V. - Romas L. - Justas K.
- *sandėlininkas* - atsako už inventoriaus priežiūrą ir tvarkymą; - Lokys P, - Rokas S.
- *finansininkas* - tvarko klubo finansinius išteklius; -Rita L. - Rokas S.
- *metraštininkas* - renka klubo statistinius duomenis ir leidžia metraštį; -Rita L, -Eglė Ž, -Nomeda,
- *sportininkas* - atsako už klubo dalyvavimą sportiniuose renginiuose: varžybose, sąskrydžiuose ir treniruotėse; -Neringa B. -Mindaugas G.
- *kibernetikas* - jo kompetencijoje virtuali klubo erdvė; -Rokas S. -Tomas K. -Lokys P.
- *ryšių su visuomene specialistas* - organizuoja informacijos apie klubo veiklą platinimą, bendravimą su partneriais ir pan.; -Monika V, -Rokas S.
- *kultūrininkas* - moko draugus dainuoti, organizuoja kultūrinius renginius; -Eglė Š. -Monika V.
- Fotogalerijos* tvarkytojas* - tvarko žygelių ir renginių bei įkelia nuotraukas į virtualią galeriją. -Justas K. -Lokys P.

2011-10-24Mums reikia naujo vado!

Ąžuoluose - pokyčių metas!! Jau šį trečiadienį - didysis politinis įvykis - naujos tarybos rinkimai! O šiandien, pirmadienį, spalio 24 d., svarstysime ir siūlysime kandidatus, jie gi iki pamėlynavimo atsikalbinės :) Nepatingėkit ir sudalyvaukit šiame svarbiame reikale. Mėlyniavimas nuo 18 val. Kaunakiemio g. 40 ("Tvarkingas dviratis" patalpose)!

2011-10-20Varžtas keliauninkas

Kiek pailsėjęs, varžtas vėl suksis šįvakar ir būtinai įsisuks kam nors į lėkštę!! Tie, kas žino, kas tas varžas, garantuotai nepraleis galimybės sudalyvauti šioje dviguboje šventėje (dūšiai ir skrandžiui), o nežinančius kviečiame ateiti ir sužinoti :) Tad šiandien, ketvirtadienį, nuo 18.02 val. :) kviečiamį į svečius pas Liną! Adresas Gričiupio 13-712 (10 KTU barakas). Bus gaminama žuvis tešloje. Tad, kad būtų viskas ''į temą'' atsinešti atsigėrimo ir kokios užkandos ar deserto :)

2011-10-19Sudervė - Kernavė spalio 22-23 d.

Ruduo gražus reikalas, bet ir jo kantrybė negeležinė - dar diena kita ir nudraskys velniop lapus, puls lyti per dienas, o kol kas savaitgalį žada šviesti saulutė ir nueidama žiemos pogulio mus džiuginti. Susidariusiai padėčiai spręsti Tomas siūlo žygelį Sudervė - Kernavė. Jo metu džiazuosime asilą Neries pakrante, lankysime piliakalnius, ieškosime mitologinių akmenų. Susidomėjusieji, rašykite tomas@azuolas.org. Naujokai, nepraleiskit galimybės sudalyvauti gražiame rudeniškame žygyje!

2011-10-19KTU puslapyje apie "Ąžuolą"

Naujoje dailioje KTU interneto svetainėje atsirado šviežutėlis "Ąžuolo" veiklos aprašymas. Ar žinojote, kad žygeiviška veikla KTU, tuometiniame KPI, prasidėjo dar 1964 m.? Kur ir kada renkasi ąžuoliečiai? Kokias treniruotes gali lankyti klubo nariai? Skaitykite ČIA ;)




2011-10-17Trečiadieninis susirinkimas spalio 19 d.

Nors dar ne žiema, bet ieškotis šiltesnės vietelės - pats metas! Lokys atliko išsamią didžiausio Lietuvoje - Čiobiškio - urvo apžiūrą ir šį trečiadienį pateiks žygio ataskaitą, o didžiajame rūsio ekrane suksis vaizdiniai įrodymai.

Taip pat trečiadienį tikrai verta užsukti, kadangi toliau tęsime nuotraukų bei video reportažų rodymą iš kelionės dviračiais po Krymą.


Trečiadienis prasideda 19 val.!


(Čiobiškio urvas)

2011-10-06Naujokai priimti!

Naujokų priėmimo vakarą rūsys šurmuliavo - į šūkį TAPK ŽYGEIVIU atsiliepė daug progresyvaus jaunimo! Tikimės su daugeliu susitikti naujokų žygyje šį savaitgalį, o jei negalite sudalyvauti žygyje - ateikite bet kurį trečiadienį 19 val. į susirinkimą rūsyje.

NAUJOKŲ ŽYGIS

Žygis vyks šį savaitgalį, Kurtuvėnų regioniniame parke. Šeštadienį, 8:00 renkamės automobilių aikštelėje prie Dizaino fakulteto. Iš ten pajudėsim automobiliais link Kurtuvėnų. Grįšime sekmadienį vakare.

Inventorius, kurį reikia turėti: kuprinė, miegmaišis, paklotukas, šaukštas su puodeliu bei siurprizas (kas parašėte, jog trūksta kažko
iš inventoriaus - gausit šeštadienį ryte). Pravartu turėti žibintuvėlį, aprangą nuo lietaus.

Maistas vakarienei ir pusryčiams bus, reik pasiimti bendram pietų stalui (dviems dienoms).

Piniginiai reikalai: reikės susimesti už kurą vairuotojui, kurio mašinoje sėdėsit (sumą pasakys vairuotojas). Taip pat už vakarienę bei pusryčius (kokie 4 lt.). Drabužiai: neikite su "šliūbiniais" drabužiais, renkitės paprastai, juk eisime miškais, pievom ir t.t.

Kviečiu registruotis, kas dar neužsiregistravote, o jei pasikeitė planai, taip pat būtinai praneškite! Jei kas turit galimybę vykti savo mašina, duokit žinoti.

Andrius.
861557433
skype g-andrius
Mail.: cia.andrius@gmail.com



2011-09-27Savaitgalis ant vandens

Pasiūlymas savaitgaliui: plaukimas baidarėmis Aukštaitijoje! Veiksmas nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio vakaro. Plauksime Aukštaitijos nacionaliniame parke Šakarvų ežeru, Žeimenių ežeru ir Žeimenos upe iki Švenčionėlių. Norintys susisiekite su Egle el. paštu miglaegll@gmail.com.

2011-09-26Prisijunk prie "Ąžuolo"!




‘’Tolimas kelias, priešpriešis vėjas, einame žemę įsimylėjꅒ’ (V.Kernagis)

Einame, miname dviračių pedalus, tranzuojame, plaukiame baidarėmis, čiuožiame slidėmis, braidžiojame po pelkes, laipiojame uolomis, lipame į kalnų viršūnes, lendame į urvus, kai kas net skraido! Ąžuoliečiai nenustygsta vietoje ir nesėdi prie televizoriaus krimsdamiesi, kad gyvenimas bėga pro šalį. O kur dar žygių romantika: puode garuojanti košė, dainos prie laužo ir nakvynė po žvaigždėtu dangumi! Galima daug apie tai pasakoti, bet geriausia – PATIRTI!

Jei ir TU trokšti keliauti, pažinti, patirti nuotykių – ateik pas mus spalio 5 d. 19 val. į Naujokų priėmimą Ąžuolų rūsyje, KTU Dizaino ir technologijų fakultete, Studentų g. 56, Kaune! Papasakosime, ką veikiame, parodysime įspūdingiausias žygių nuotraukas ir pakviesime į naujokų žygį.

Naujokų priėmimas - geriausia proga prisijungti prie "Ąžuolo". Laukiame ne tik KTU studentų ir ne tik studentų - svarbiausia noras žygiuoti!

Belaukdami priėmimo, galite užsukti į mūsų galeriją arba pasiskaityti kelionių įspūdžius metraštyje.





2011-09-25Kaip sakoma, kalnai - tokis dalykas, kad tik kalnuos pabuvęs sužinai...

Kamardzoba ho! Šį trečiadienį viršininkas Edas žada Gruzijos nuotykių įkvėpėjo pan instructor akbars Mažylis vizitą į mūsų nuolankų rūsį. Bus šiek tiek nuotraukų, vienas kitas samovaras ir pasakojimai iš serijos "Medų, vyną gėriau, tai mažai ką beatsimenu".

Rūsio durys atlapos nuo 19.00 arba nuo šiek tiek vėliau. :)


..kad jie yra geriau, nei visa kita..

2011-09-23Rudeninė studentų regata

Ąžuolai dalyvauja KTU organizuojamos Rudeninės studentų regatos šventėje!

Šį šeštadienį, rugsėjo 24 d., vyksianti regata prasidės 12 val. Veiksmas vyks krantinėje prie Vytauto bažnyčios (šiais laikais labiau žinoma kaip "prie amfiteatro"). Ąžuolai, kaip ir pernai, siūlys pasilaipioti sienele, pasivažinėti Pagelbos dviračiu, pasivaikščiot kojūkais. Taip pat vyks mugė, parodomasis laivų plaukimas, sportinės rungtys ir, žinoma, universitetų komandų regata.

Šventės metu, nuo ~ 11 val. iki ~18 val. laukiam norinčių pasaugoti lipikus, pareklamuoti būrelį ir naujokų priėmimą bei šiaip smagiai praleisti laiką ąžuolietiškoj kompanijoj!

Programa ir daugiau detalių:

12 val. Jaunųjų pirklių mugė
13 val. Parodomasis įvairių laivų praplaukimas, šventės atidarymas
13.30 val. Sportuok studente!
Akademinis jaunimas varžysis šiose sporto rungtyse: virvės traukimas, rankos lenkimas, trikrepšis, smiginis, estafetės ir „studentės nešimo“. Geriausiai pasirodžiusieji bus apdovanoti organizatorių įsteigtais prizais, taip pat studentams bus siūloma išbandyti dirbtinę uolų laipiojimo sienelę ir savigynos pamokėles, kurias ves patyrę instruktoriai.
14 val. Aisčių-Vikingų regata
16. val. KTU šokių grupės „Mo dance“, aerobikos klubo „Leta“, šokių studijos „Up", sporto klubo „Uranas“ ir taekwondo klubo „Tajanas“ pasirodymai.
18 val. Šventės uždarymas, nugalėtojų apdovanojimas, koncertas

Iki pasimatymo regatoje!



Ąžuolų atrakcijos Rudeninėje studentų regatoje 2010 m.


2011-09-22Bėgimo varžybos, skirtos prof. K. Baršauskui atminti

Rugsėjo 23 d. 17 val. KTU kviečia visus bėgimo mėgėjus, Lietuvos aukštųjų mokyklų studentus, moksleivius, sporto klubų narius, neįgaliuosius ir veteranus sudalyvauti tradicinėse bėgimo varžybose, skirtose prof. K. Baršauskui atminti, kurios vyks KTU stadione (Radvilėnų pl. 19).

Dalyvaujam! ČIA rasite daugiau informacijos apie varžybas.


2011-09-20BALTŲ VIENYBĖS UGNIES SĄŠAUKA 2011

Kauno KTU žygeivių klubas "Ąžuolas" uždega sąšaukos ugnį ant Kaupiškių piliakalnio Kybartų apylinkėje, prie Prūsijos sienos. Į sąšaukos vietą vykstame ketvirtadienį 22d. nuosavom mašinom. Prie Kaupiškių plk. planuojame būti 18-18 30. Nuvykę sukrauname aukurą, pastatome stebules. Vietą randame: Kybartai,- posūkis į Vištytį,- gyv. Matlaukys,- sankryža į Pajavonį,- dešinėje pusėje sankryža į Kaupiškių piliakalnį. Nepravažiuoti Kaupiškių gyvenvietės. Kontaktinis telefonas 8 699 67389 (Juozas Dapkevičius).

2011 m. rugsėjo 22 d. 20-21 val. minint Baltų vienybės dieną kviečiame visus baltų genčių palikuonis Lietuvoje, Latvijoje ir visame pasaulyje įsijungti į Baltų vienybės ugnies sąšauką ir uždegti ugnis ant kalnų, piliakalnių, su baltų istorija susijusiose vietose. Prieš 775 metų baltų gentys susivienijo ir Saulės mūšyje sumušė Kalavijuočių ordiną. Saulės mūšio diena Lietuvos ir Latvijos seimų yra paskelbta Baltų vienybės diena. Mūšio išvakarėse buvo ugnies ženklas - vienykimės. Ugnis ant tolimo kalno – ženklas, kad esame. Ugnies uždegimas vienu metu – vienybė.

Šios sąšaukos esmė – aplankyti baltams atmintinas vietas, uždegti ugnis ant kalnų ar kitose su baltų istorija susijusiose vietose ir sujungti baltų genčių palikuonis bei žemes.

Kviečiame jungtis prie ąžuolų!





Kitos naujienos >>

Į viršų