Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2012-07-03Universiteto bendruomenei – pažintinė vasaros kelionė dviračiais

Mūsų Universitetas yra ta vieta, kur ne tik siekiama aukštojo išsilavinimo, žinių, bet ir visapusiškai tobulėjama, bendraujant su bendraminčiais, ugdant savyje tautinę ir pilietinę dvasią. „Tik stipri ir dvasiškai vieninga bendruomenė pasiekia geriausių rezultatų visur – moksle, gyvenime, karjeroje“, – teigė vienas iš šios akcijos iniciatorių KTU Studentų reikalų direktorius Martynas Ubartas.

Tarpukario Universiteto akademinė bendruomenė – studentai, dėstytojai, profesoriai – organizuodavo pažintinę vasaros kelionę po Lietuvą. Keliaudami kartu jie ugdė kolegiškus santykius, dalijosi išmintimi, patirtimi, grožėdavosi įspūdingomis šalies vietovėmis.

Siekiant tęsti šią gražią akademinę tradiciją, KTU Studentų reikalų tarnybos ir KTU žygeivių klubo „Ąžuolo“ iniciatyva liepos 6 d. organizuojamas trijų dienų dviračių žygis, kuriame kviečiami dalyvauti visi mūsų Universiteto bendruomenės nariai, jų draugai ir šeimos nariai.

Žygio organizatoriai tikina, kad kelionė nebus sudėtinga, todėl laukiami ne tik patyrę dviratininkai, bet ir pradedantys dviračių mėgėjai. „Specialus sportinis pasirengimas nėra būtinas, važiuosime lėtai vaizdingu maršrutu, lankysime įspūdingas vietoves“, – abejojančius drąsina organizatoriai. Keliauti bus galima vieną, dvi arba visas tris dienas.

KELIONĖS MARŠRUTAS

Žygis prasidės liepos 6 d. 9.00 val. prie Vytauto bažnyčios.

Pirmą dieną bus judama per Aleksoto tiltą link Kačerginės, toliau – į Zapyškį, kur bus pietaujama. Numačiusieji keliauti tik vieną dieną galės suktis atgal ir grįžti į Kauną.

Antrą dieną – bus keliamasi per Nemuną ir keliaujama per Raudondvarį link Babtų. Galutinis kelionės taškas – Kulautuva. Čia bus kuriama stovyklavietė. Norintieji galės dalyvauti tuo metu čia vyksiančiame bardų festivalyje „Akacijų alėja“.

Trečią dieną bus toliau judama link Babtų, sukama į Žemaitkiemį ir keliaujama atgal į Kauną.

Žygio metu numatoma aplankyti Zapyškio bažnyčią, apleistus bokštus Kvietiškiuose, Vilkijos muziejų, Žemaitkiemio dvarą, privatų muziejų – J. Liekio sodybą, Raudondvario dvaro sodybą, kitus objektus.

Į kelionę reikėtų pasiimti maisto ir palapinę (gali užtekti ir vienos didesnės), atsarginę aprangą. Stovyklavietės įranga ir laužu pasirūpins organizatoriai.

Kviečiame registruotis!

Telefonas pasiteirauti – Romas 8 621 08569.




2012-06-29Skraidykim baidare

Karts nuo karto dratagalviams ąžuoliečiams pabosta vaikščioti žeme ir jie nušoka nuo tilto ar kokių kitų aukštų materijų. Garsusis, legendinis ŠOKAS vieną birželio šeštadienį buvo sėkmingai pakartotas. Prisisegam saugos diržus, DIRIŽABLIS IŠSKRENDA!!!!




2012-06-26Įspūdžiai iš po žemės

Išvydę dienos šviesą, nukeliavę 1500 km (neskaitant gylio), nusipurtę "lengvas kelio dulkes", Ąžuolo fotogaleriją pasiekė kadrai iš Krymo gelmių. Nenustebkit, jei jūsų kambario sienos aptekės akmeniniais varvekliais, kampai virs paslaptingais plyšiais, o grindyse atsivers tamsūs bedugniai šuliniai.

Paslaptingo žiūrėjimo!

SpeleoKarabi fotoalbumas.





2012-06-26KTU šventė: keičiasi data

Dėl netinkamų oro sąlygų KTU bendruomenės mokslo metų uždarymo šventė Kapitoniškėse nukeliama į birželio 28 d.

11 val. – autobusai vyks iš Karaliaus Mindaugo pr. krantinės prie pėsčiųjų tilto.
12 val.– šventės atidarymas.

Šventėje vyks sportinės varžybos, estafetės vaikams, žygeivių klubo ”Ąžuolas” pramogos.

20 val. – vakaro staigmena – E.Sipavičius su grupe.
22 val. – grįžtame namo.

Fakultetų nugalėtojų laukia netikėti prizai!


2012-06-22Uždarome mokslo metus su KTU!

Birželio 26 dieną, antradienį, žygeivių klubas "Ąžuolas" dalyvauja KTU mokslo metų baigimo šventėje, kuri vyks Kapitoniškėse. Atlėkit ir išbandykit mūsų siūlomas atrakcijas!




2012-06-22Kupolio rože, o kur buvai, Jonai?

Šiemet švęsti Rasų ąžuoliečiai keliauja pas aukuriečius. Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo "Aukuras" organizuojama šventė vyks birželio 23-24 d. ant Lubinų kalno, kairiajame Dubysos upės krante, Kurtuvėnų regioniniame parke. Daugiau informacijos apie šventę organizatorių puslapyje.


2012-06-21Atostogos

Treniruočių sezonas Statybos fakulteto salėje buvo užbaigtas su vaišėmis, o duris esamiems ir būsimiems laipiotojams KTU laipiojimo sienelė vėl atvers rugsėjį!




2012-06-21"Kartų pėdų" filmas

Kaip susikūrė ir išaugo "Ąžuolas"? Kas yra Kusačius? Kaip nesušalti žiemą palapinėje? Koks žygis buvo įsimintiniausias? Ar tiesa, kad "Ąžuole" susidaro daug porų? Kaip "Ąžuole" atsiranda pravardės?

Į šiuos ir kitus klausimus atsakinėja arba bando išsisukti nuo atsakymų klubo nariai, "Ąžuolo" televyzoriaus užklupti "Kartų pėdų" susitikime.

"Kartų pėdos" - tai 2011 m. pavasarį įvykęs didelis renginys, sukvietęs visų kartų ąžuoliečius prisiminti savo žygiavimo metus, papasakoti apie žygiuose patirtus išbandymus ir nuotykius. Renginio metu susuktame filme netrūksta ir rimtų, ir juokingų pasakojimų bei pokalbių - viską išgirsti ir pamatyti galite čia:

Kartų pėdos (2011) from Kalėda on Vimeo.



2012-06-18"Kartų pėdų" filmo PREMJERA!!!

Po linksmo plaukimo baidarėmis dabar mes jums siūlome sugrįžti į 2011 metų balandį ir prisiminti "Kartų pėdas". Jau šį trečiadienį bus rodomas Kalėdos "pagamintas" Kartų pėdų filmas. Visi kartu išgirskime į kokius klausimus atsakynėjo būrelio nariai, kaip sekėsi kepti bendra kiaušiniene, kaip vyko bendras žygis ir dar daug, daug kitų dalykų, tad nesnausk ir ateik, gal pamatysi ir save! ;)
19val renkamės dizaino fakultete. (po to draugiškai eisime arba į rūsį, arba į SLC)
Iki!
Beveik visi renginio dalyviai

2012-06-14Savaitgalio žygelis baidarėmis

Šį gražų ir šiltą vasaros savaitgalį ( 16-17 dienomis) siūloma plaukti baidarėmis, kol kas du variantai: išmėginti šelmę Virintą arba laukinę Strėvą, patikslinsiu vėliau.
Tiems kas nežino, arba pamiršo, priminsiu, kad būrelis turi keturias
dvivietes baidas, tad kainuos tik transportas+maistas. Jei netyčia
atsirastų daugiau norinčių - baidas galima nuomotis vietoj. Plauksim dvi dienas, vakarienę ir pusryčius gaminsim ant laužo, pamatysim dalykų daug ir įvairių. Žodžiu, bus tikras žygis!

Skubėkite registruotis! Telefono linija jau atidaroma, nr. 8 606
39872. Taip pat duokit žinoti, jei galit vykti savo automobiliu ir
transportuoti baidą/as.

Tegyvuoja žygiai!

Raudonieji - Akvilë ir Andrius

2012-06-14Vasaros žygis

Vasara toks metas kai kiekvienas iš mūsų planuoja atostogas ir suka galva kaip čia kuo įdomiau praleisti laiką. Ąžuolai Jums siūlo išeitį !!!
Liepos 7-22d aplankykime Krymą.
Žygis subalansuotas principu - patirties minimum įspūdžių maksimum. Viso žygio metu aplankysime Vaiduoklių slėnį, įkopsim į Eklizi-Burun, Demerži, pereisime Didįjį kanjoną, ieškosime uolų ir senovės žmonių pėdsakų, bandysime aptikti paslaptinguosius vienuolynus. O kad maža nebūtų patinginiausime prie Juodosios jūros ir skanausime vietinius vaisius
Žygio vadas Tomas, tomas@azuolas.org norintiems sudalyvauti kreiptis į jį.
Tegyvuoja žygiai !!!

Legenda pasakoja, kad vis tik Dievas matë kà per pasaulá sutvërë. Kiek jame karø, neteisybës, kad neviskas jame tobula ir gerai. Tad vienà dienà jis  atvykæs á Krymà, o bûtent Novyi Svet ir pradëjæs já tverti ið naujo. Ir tikrai èia jis atrodo kaip naujas kaip kà tik sukurtas.

2012-06-05Pasakojimas apie urvus

Maži ir dideli,
Prasidėjus kalendorinei vasarai mes Jums siūlome trečiadienio vakarą praleisti su mumis ir pasidžūrėti dar neatvėsusių įspūdžių iš Krymo uvrų, 19:00 Dizaino bariukyje
Iki!


2012-05-18Ruošimasis urvamas

Po kelerių metų polsiuko Ąžuolas vėl grįžta į urvus - penktadienį 22:00 mūsų komanda išbilda į Karabijailą, o kol lauksime gerų naujienų, siūlau pasižiūrėti kaip sunkiai ir linksmai nuo žiemos buvo ruošiamasi. :)
Dar keletas nuotraukų - galerijoje.

IMG 1742

2012-05-15Šreko pelkė

Kviečiame visus ąžuoliečius ir jų draugus į kasmetinę, bet kiekvienais metais vis skirtingą Šreko pelkės fiestą! Šiais metais ji vyks gegužės 19-20 dienomis.
Tai ąžuolietiškas oficialus VASAROS SEZONO ATIDARYMAS. Kupinas įvairiausių staigmenų, užduočių ir nuotykių. Nuo mažiausio iki didžiausio čia ras ką veikti ir kuo džiaugtis.
Šreko atstovas spaudai Albertas užtikrina, kad pelkė jau pasiruošusi priimti svečius:
baubukai ruošiasi visus gąsdinti, uodai smailina snapus, Baisa Pabaisa derina aparatūrą.

Renginio pradžia: šeštadienį 12 val., pabaiga - sekmadienį iki pietų.

PROGRAMA:
12 - 19 val. orientacinis po vaizdingas apylinkes, senų draugų patikrinimui ir naujų išbandymui – komandų estafetė pelkėje, teigiamų emocijų užtaisas - tumbi-jumbi futbolas, tinklinis, švytuoklė ir kitos pramogos ore ir ant žemės
19 - 21 val. iš koto verčiantys šokiai pokiai
21 val. - 24 val. Baisos Pabaisos diskoteka
00 val. - ..... Bardų naktis

Nepamirškite: palapinių, miegmaišių ir paklotukų, maisto sau ir draugui bei vasariškos nuotaikos!


Šreko pelkė netoli Daugų
Vieta žemėlapyje.

Iki susitikimo Šreko pelkėje


2012-05-14KKT varžybos

Lietuvos kalnų kelionių technikos pirmenybės Lazdėnuose.
Lieka tik drąsiausi ir ištvermingiausi! Už Kauną atstovavom ir KTU „Ąžuolo“ vardą garsinom tik mes, KTU "Ąžuolas II" komanda (Justas, Paulius, Jolita, Andrius). Trasos buvo smagios, įspūdingame aukštyje, viena kiek ilgoka ir vertusi gerai paprakaituot.
Šiose varžybose užėmėm ketvirtą vietą, o Lietuvos universitetų studentų keliautojų sporto čempionate KTU atstovavę ąžuoliečiai Andrius Garbauskas, Justas Kavaliauskas pagrybavę miške orientavimosi rungtyje iškovojo garbingą III-iąją vietą, paplušėję kliūčių ruožo rungtyje paėmė tik II-ąją vietą. Tad sveikiname su pergale. Valio, valio, valio!!!





Kitos naujienos >>

Į viršų