Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2013-06-26Didysis KTU ir “Ąžuolo” dviračių žygis liepos 6-7 dienomis



Visus ąžuoliečius ir jų draugus kviečiame į vasarišką žygį dviračiais! Jį organizuoja KTU Studentų departamentas ir Universiteto žygeivių klubas “Ąžuolas”, šiemet švenčiantis 50 metų veiklos jubiliejų. Didysis KTU dviračių žygis ‘13 vyks liepos 6-7 d. Dzūkijoje.

Kelionės metu lankysime kultūros paveldo objektus, džiaugsimės miškų ir ežerų puošiamu kraštovaizdžiu. Žygeivių klubo „Ąžuolas“ nariai žada ne tik puikų žygio maršrutą, bet ir šaunią kompaniją bei žygeivišką dvasią! Patirsime ant laužo verdamos košės skonį, nakvynės gamtoje žavesį ir numintų kilometrų džiaugsmą.

Jubiliejiniame žygyje raginame dalyvauti visus norinčius! Kelionė nebus sudėtinga, todėl laukiami ne tik patyrę dviratininkai, bet ir pradedantys dviračių mėgėjai. Bus dvi dalyvių grupės: ilgesnį maršrutą pasiūlysime pasiutusiems mynikams, trumpesnį – nuosaikiems. Dalyvių daiktus į stovyklavietę nuveš autobusas, tad minsime lengvai. Vakarosime ir nakvosime jaukioje stovyklavietėje.

Dviračių žygio metu aplankysime: Seirijus, Veisiejus, Leipalingį, šoksime "Asilą" ant Buteliūnų, Paserninkų, Pavėsininkų, Druskininkėlių piliakalnių, gaivinsimės Ančios, Seirijų, Veisiejų, Verniejaus, Prapunto ežeruose. O kur dar Vainežerio senovinių gynybinių įtvirtinimų paslaptys! Kilometrų bus: pirmą dieną iki 30 km nuosaikiesiems ir apie 45-50 km eikliesiems. Antrą dieną 20-25 km.

Kiekvienam žygio dalyviui reikia pasiimti: miegmaišį, paklotuką, maisto abiejų dienų pietums, vandens ar kitų gaiviųjų gėrimų, patogią aprangą, apsaugą nuo saulės, lietaus ir uodų, indus (dubenėlį, puodelį ir šaukštą). Galima atsivežti savo palapines, o jei neturite, ne bėda – jas parūpins „Ąžuolo“ klubas. Vakariene ir pusryčiais ant laužo vaišins geriausios žygeivių kulinarės.

Vykstantieji iš Kauno renkasi šeštadienį, liepos 6 d., 9 val. aikštelėje prie KTU Dizaino ir technologijų fakulteto. Čia Jūsų lauks autobusas, kuris nugabens žygio dalyvius ir jų dviračius bei asmeninius daiktus į žygio vietą. Vykstančius savarankiškai prašome atvykti į Seirijus iki 12 val.

Žygio pradžia 12 val. nuo Seirijų autobusų stotelės, finišas – toje pačioje vietoje sekmadienį po pietų. Norinčius dalyvauti žygyje, prašome užpildyti REGISTRACIJOS FORMĄ.
Jei turėtumėte klausimų, susisiekite su žygeivių klubo „Ąžuolas“ vadu Valentu Galinaičiu, tel. 8 675 21091 arba el.paštu azuolas@azuolas.org.

Tegyvuoja žygiai!

2013-06-25Akimirkos iš Rasų šventės



Šį savaitgalį buvo Rasų šventė ant Bakainių piliakalnio, Kėdainių raj. Tad ateikite šį trečiadienį 19h ir peržiūrėkite akimirkas iš šios šventės. Taip pat bus nuotraukos iš dviračių žygelio, kuris pasibaigė atvykimu į Rasas. IKI SUSITIKIMO!

2013-06-20Dėmesio!



KEIČIASI RASŲ ŠVENTĖS VIETA!

Dėl nenumatytų įvykių Rasos vyks ant Bakainių piliakalnio, Kėdainių raj.

Šventės vieta žemėlapyje.

Daugiau informacijos rasite čia.


2013-06-20Rasos ant Bakainių piliakalnio



Kviečiame sutikti Rasas kartu su Panevėžio žygeivių klubu ir sutikti kylančią saulę ant Sukinių piliakalnio.

Rasos – paslapties, burtų ir gamtos magijos kupina vidurvasario šventė. Ilgiausia metų diena, praleista žydinčiose vasaros pievose, ir trumpiausia metų naktis, belaukiant patekančios saulės – tai patyrimas, kurio nevalia pramiegoti!

Stebuklingoje Rasų šventėje – ritualai, dainos ir rateliai, kupoliavimas, saulės palydėjimas ir sutikimas, liaudiški šokiai. Ir, žinoma, istorijos, burtai bei pasakos prie laužo!

Rasų šventė vyks trumpiausią vasaros naktį, nuo birželio 23 d. saulėlydžio iki birželio 24 d. saulėtekio! Kviečiame atvykti sekmadienį, 12 val., dalyvauti pasiruošime šventei. Pasiruošimas yra neatsiejama Rasų dalis. Tik išbuvus visame šventės vyksme, galima atrasti paparčio žiedą ir įžvelgti pačias giliausias būties prasmes. Šventės pradžia 20 val.

Kiekvienas dalyvis su savimi atsiveža: darbinę ir šventišką aprangą, miegmaišį, paklotuką, vaišių bendram stalui (pageidautina patiekti ne plastikiniuose, o pvz. moliniuose induose/lėkštėse), valgymo įrankius, deglų, siūlo vainikams rišti, žvakučių vainikėliams. Pagal galimybes organizatoriai prašo atsivežti: žoliapjovę, pjūklą, kastuvą.

Daugiau informacijos rasite čia.

Šventės vieta žemėlapyje.

Iki pasimatymo šventėje!


2013-06-11Bijūnų šventė

Viršininko Edo pranešimas spaudai:

Saliut draugai,

Dar ankstyvosios geldutes yra pastebejusios kad laikas tarp Mildos ir Rasos, pasizimi ypatingu zavesiu, nerūpestingumu ir neapsakomu groziu. Deja sis trumpas laikotarpis prabėga labai greit, susigriebi kai dienos pradeda trumpet o pomidorai nokti, amba, lauk kito pavasario, zvairi. Viena silta vakara girdziu kai mano bijunas skundziasi, tipo as toks grazus ir kvepentis, o nix.. nieks neuosto ir nesizavi, kur muzika, kur balines sukneles ir aukštakulniai , kur kepti fazanai ir šampano vonios? Teks jumi draugai pagerbt grozio didviri kol da gyvas, atvaziuokit ketvirtad po darbu, prigriebkit muzikos instrumentus ir maudymukus . Jokio oficialumo, tik kuklios vaises ir viena kita kurtinio asara, dainos ir pletkai. O dar bus svarbus pranesimas, netgi du >>>>

Eds t-868792496

(Kalba netaisyta, nes šedevrų taisyti nereikia)



2013-05-19Šreko pelkė



Sveiki bendraminčiai,
Ar esate buvę Šreko pelkėje? KTU žygeivių klubas Ąžuolas kviečia Jus į Šreko pelkę, parungtyniauti, pasimaudyti, palaipioti, paskraidyti ir pasilinksminti.
Kas tai per nuotykis pasižiūrėkite galerijoje.
Suburkite komandą ir atvykite Gegužės 25 – 26 dienomis į Šreko pelkę. Pradžia 12 valandą.

Apie dalyvavimą praneškite - valentasgalinaitis@gmail.com arba +37067521091
Užsiregistruoti iki gegužės 23 d.

Pelkės koordinatės čia žemėlapyje.

2013-05-14Žygeivių klubas “Ąžuolas” kviečia į ąžuolų tvarkymo talką Punios šile



50-uosius veiklos metus skaičiuojantis KTU žygeivių klubas „Ąžuolas“ puoselėja gražią tradiciją – kiekvieną pavasarį sodinti ąžuolus Lietuvos miškuose. Tai daroma ne tik dėl klubo pavadinimo. Ažuolas simbolizuoja lietuvybę, tautos istoriją, mūsų šaknis.

Šiemet gegužės 18-19 dienomis organizuojamas Punios šile prieš beveik trisdešimt metų sodintų ąžuolų tvarkymas. Renginio organizatorius Vytenis Kulakauskas kviečia atvykti į talką šeštadienį, o sekmadienį vyks žygis po šilą. Stovyklausime ten pat, prie pirmųjų sodintų ąžuolų.

Pirmoji ąžuolų sodinimo akcija buvo surengta 1986 metais, siekiant suvienyti gausų klubo narių būrį. Tuometiniai klubo vadovai nusprendė iškelti visiems bendrą tikslą – atsodinti nykstančius Lietuvos ąžuolynus. Vėliau akcija buvo organizuojama kiekvieną pavasarį ir renginys tapo masiniu. Vykdavo talka, vakaronė, po pasodintais ąžuolais buvo teikiami gintarai aktyviausiems klubo nariams, tada visi patraukdavo į žygį po šilą.

Tad šeštadienį, gegužės 18 d. 10.30 val., laukiame talkininkų prie Punios girininkijos muziejaus, Panemuninkų kaime. Susitikimo vieta žemėlapyje.
Apie savo dalyvavimą prašome iš anksto pranešti telefonu 8 620 20180 arba elektroniniu paštu vytenis007@gmail.com.

Tvarkymo vieta apibraukta raudonai


Nakvyne palapinėse, bendru maistu ir tvarkymo priemonėmis rūpinasi organizatoriai. Dalyvių prašome pasiimti miegmaišį, paklotuką, sumuštinių pietums, valgymo reikmenis, pagal galimybes – darbines pirštines, kirvį, pjūklą, sodo žirkles.

Daugiau informacijos: renginio aprašyme Facebook puslapyje.


2013-05-10Ažuolai RAFES`13 festivali

Ažuolai dalyvavo RAFES festivaly dieninėje dalyje, kur buvo pastebėti ir užkalbinti KOBRA TV atstovų. Kaip gavosi atsakinėti į klausimus, galite pamatyti čia (pats įdomumas prasideda 7.12):



2013-05-08Artimiausi mėnesio planai


Gegužės 18-19 dienomis kviečiu visus į Punios šilą, kur kadaise (baisu pagalvoti, kiek jau prabėgo metų) pradėjome atsodinti išdžiūvusius ąžuolus. Pradžia šeštadienį 11 val. 15 kvartale, kur sodinome pirmuosius ąžuoliukus. Buvau ten prieš kelias dienas, net nepatikėjau, kad tokie dideli užaugę. Bus talka, o sekmadienį žygis šile. Stovykla bus ten pat prie pirmųjų ąžuolų.

Pradžiai tiek. Tikslesnė informacija mano telefonu 8 620 20180 arba elektroniniu paštu vytenis007@gmail.com. Po savaitės priminsiu ir įdėsiu žemėlapį. Suprasiu visus, kurie negalės atvažiuoti. Tikiu, kad mes vis dar bendraminčiai. Tai tik pirmas renginys, ir laiko iki jo liko visai nedaug.
Todėl apie sekančius įvykius - gegužės 25-26 Albertas kviečia į Šreko pelkę prie Daugų, o per Jonines -Rasų šventė. Bus žygiai liepą, rugpjūtį ir rugsėjį. O spalį visuotinis susirinkimas J. Taigi, nepramiegokit neeilinių įvykių. Pakvieskit visus ąžuolus, kurių nepasiekė šis laiškas, ir visus ąžuolų draugus. Pakvieskit vieni kitus. Visi yra laukiami.

Vytenis (kadangi ne vienas toks buvo) Kulakauskas




2013-05-08Lauko seminaras apie naudingus augalus gegužės 11 d.

Laba diena,

Kviečiame dalyvauti tradiciniame naudingų augalų pažinime. Kartu su Virginija Zvolinskaite turėsime progą nusilipdyti nedidelį indą, naudojant paprastas archajines priemones. Senosios keramikos induose ruošime augalų sriubą.
Plačiau apie renginį


Žygeiviams aktualu.


2013-05-08Žygis su vaikais

Sveiki,
Ateinantį savaitgalį Kauno Valdorfo mokykloje organizuoju žygelį pėsčiomis po Kazlų Rūdos miškus. Eisime nuo Jūrės iki Ežerėlio.

Planuoja keliauti ~6-11 metų vaikai (vieni ir su tėvais). Žygis nebus sudėtingas, orientuotas į vaikus. Miegosime palapinėse, ant laužo virsime košę ir dainuosime Kusačių, o ant aukščiausios kalvos šoksime Asilą.

Tad kviečiu ąžuolus su mažais ąžuoliukais prisijungti prie šio žygelio. Taip pat galima išleisti ir vien tik vaikus (suaugusiųjų bus, paglobosim). Ne problema ir patys mažiausieji (juos nešant spec. nešioklėje).

Išvykstame iš Kauno geležinkelio stoties šeštadienį 9:35 (į Jūrę), o žygį baigti planuoju sekmadienį Ežerėlyje/Zapyškyje, iš kur į Kauną grįšime autobusu.

Planuojamos išlaidos - 20 litų žmogui (transporto bilietai, bendras maistas).

Norintys keliauti duokite žinoti saulius.sinkunas@delfi.lt, reiktų susiskaičiuoti.

Iki,
Saulius

2013-04-29Trečiadienio susirinkimas 05.01

Pažygiavom, pašokom "asilą" ir "himalajus", susipažinom, pabraidžiojom po pelkes, išradom naują matavimo vienetą - 2 šunys/val. ir grįžom namo. Nors pavargę ir murzini (o kai kurie ir šlapi), bet su gera nuotaika ir dar geresniais prisiminimais. Tad šį trečiadienį (05.01 19h), labai lauksime visų, kurie norės ir galės pasidalinti ne tik įspūdžiais, bet ir nuotraukomis iš pavasarinio naujokų žygelio'13.
O jei į rūsį neįleis (nes šiandien nedarbo diena), tuomet atėjusius Marija Rita kviečia pažaisti tinklinį, Romainiuose. Pajudėsim bendrai 19.30 nuo KTU Dizaino fakulteto aikštelės.


2013-04-25Pavasariniai naujokai'13

Atrieda, atidunda naujokų žygelis! Jau šį savaitgalį (04-27) vykstame į Aukštaitiją, Tauragnų apylinkes.
7:00 renkamės prie Dizaino fakulteto, esančio studentų g. 56. Iš ten pajudėsim automobiliais link Tauragnų miestelio. Grįšime sekmadienį vakare.

Pravartu turėti žibintuvėlį, aprangą nuo lietaus. Privalumas patogi avalynė ir kuprinė:).
Maistas vakarienei ir pusryčiams bus gaminamas ant laužo, reikia tik
pasiimti bendriems pusryčiams, pietų stalui (dviems dienoms). Taip pat nepamiršti siurprizu.
Su savimi turėkite miegmaišį, paklotuką, ploną, bet neperpučiamą bliuzoną, striukę, jei bus šalčiau, kojines persiauti, guminius batus, jei bijote sušlapti, maikutę persirengimui, vandens ir svarbiausia - toletinio popieriaus.
Trūkstant tam tikrų daiktų, jie bus skolinami prieš išvykimą.
Iš kilo klausimų kreipkitės pas Giedrių tel.: 861178461

2013-04-212013.04.24 susirinkimas

Sveiki visi,
praėjusį trečiadienį (04.17) smagiai priiminėjom naujokus, juos vaišinom ir visaip įtikinėjom kitą savaitgalį (27-28d.) žygiuoti su mumis.
Šį trečiadienį (04.24) renkamės stebėti pristatymą apie Suomiją.
Iki pasimatymo 19 val. rūsyje!

2013-04-07Pavasariniai naujokai'13

Laukiame visų didelių ir mažų!




Kitos naujienos >>

Į viršų